Glimt vant, men mistet Sæternes

Bodø/Glimt sendte Brann ned i sumpa da de vant 3-1 på Stadion i kveld. Men prisen var høy; storscorer Bengt Sæternes pådro seg et 4-6 ukers skadeavbrekk. Dagbladet.no fulgte kampen direkte.

- Han har pådratt seg en brist i tynnbenet i leggen, sier Glimts fysioterapeut Fredrik Andresen til Dagbladet.no.

Det betyr i klartekst at storscoreren er ute av spill i fire til seks uker.

Dermed har Rosenborgs Harald Martin Brattbakk fått en gyllen sjanse til å sikre seg toppscorer-tittelen i Tippeligaen nok en gang.

Brann et bunnlag

Etter 1-3 mot Bodø/Glimt på hjemmebane er bergenserne i høyeste grad involvert i bunnstriden.

Selv ikke en kanonåpning, med straffescoring etter 1.15 minutters spill hjalp for bergenslaget, som etter hengekampen mot Glimt har fire fattige poeng ned til Moss på kvalplass.

Hjemmelaget sjokkåpnet og fikk straffe allerede etter et snaut minutts spill. Christian Steen gikk klønete til, med rumpa først, i en takling mot Petter Furuseth Olsen. Brann-spilleren ble dyttet overende og omdiskuterte Roy Helge Olsen i svart pekte korrekt på straffemerket.

Tommy Knarvik satte ballen greit til side for Bodø/Glimt-keeper Tor Egil Horn, som så vidt var nær det velplasserte skuddet.

Glimt våknet

Gjestene kom raskt til hektene igjen, og lagene var like langt etter en stupheading av Runar Berg i det 17. minutt. André Hanssen serverte et flott innlegg til Bengt Sæternes, og eliteseriens toppscorer lekte med Geirmund Brendesæther i den påfølgende luftduellen. Berg brukte pannebrasken fra kort hold.

Innbytter Vegard Sannes headet inn 2-1 åtte minutter før pause. Christian Steen så ut til å være målscorer, men Sannes' heading var over streken før Steen nådde ballen.

Straffet etter rot

Brann rotet det ytterligere til for seg selv bare fire minutter ut i andre omgang. Roy Wassberg fomlet først ballen til en unødvendig corner. Ballen ble lagt inn i feltet, og Knut Walde, som var høyest, traff ballen med hånden.

Olsen pekte nok en gang på straffemerket, og Runar Berg satte sikkert inn sitt andre mål for kvelden.

Glimt var nærmere sitt fjerde mål enn Brann var redusering i en noe tam avslutning på andreomgangen. Bodøværingene har nå 24 poeng og klatret fortjent opp på delt 7. plass med Vålerenga, og har igjen delvis kontakt med lagene på øvre tabellhalvdel.

SKADD: En skade i leggen setter Glimts storscorer Bengt Sæternes utenfor i mange uker.