Glimt vant slaget i nord

Nedsablet Tromsø på Aspmyra.

ASPMYRA (Dagbladet.no):  Bodø/Glimt-Tromsø 2-0

På det tredje skal det skje - Trond Olsen fikk tre sjanser til å overliste Sead Ramovic i TIL-buret. Den første blåste han svakt over mål. Den andre kom hakket nærmere, men ikke nok til å havne innenfor aluminiumsstengene.

På den tredje, og på overtid i kampen, sendte han kula fra drøye 25 meter og opp i vinkelen bak en sjanseløs tysk-bosnier i bortelagets mål. Hovedpersonen selv var lettet da han så ballen fyke inn.

- Puh, nå er vi ferdig med det, tenkte jeg da ballen gikk inn, sa en tydelig fornøyd Trond Olsen etter kampslutt.

Glimts lynhurtige venstreving er ikke akkurat kjent for å være beskjeden når faste situasjoner oppstår. Men han var i tvil om det var verdt å risikere en kontring i mot på overtid.

- Vi vurderte faktisk å ta et kort frispark, for å holde ballen i laget. Men jeg fant ut at jeg skulle prøve et direkteskudd heller. Man må ha trua på seg selv, smiler lynvingen fra Lyngen i Troms.

Sviktet foran mål 

For Tromsø betød overtidsmålet en brå og definitiv avslutning på søndagens hatoppgjør mot erkefienden Bodø/Glimt. De rødhvite steg nemlig ut på et fullsatt Aspmyra med ett mål for øyet; å reise hjem til Nordens Paris med Nord-Norge-tronen i bagasjen. Og lenge så det ut til at de skulle lykkes.

BEST I NORD: Glimt klemte til i det nordnorske derbyet med en 2-0 seier på hjemmebane. Foto: Robin Stenersen, Scanpix
BEST I NORD: Glimt klemte til i det nordnorske derbyet med en 2-0 seier på hjemmebane. Foto: Robin Stenersen, Scanpix Vis mer

Det var nemlig gjestene fra Tromsø som hadde ballen mest i første omgang. Og etter 25 minutter burde Sigurd Rushfeldt ha åpnet ballet på Aspmyra. Men alene foran Pavel Londak i Glimt-målet sviktet vadsøværingen. Sistnevnte gikk seirende ut av akkurat den duellen ved hjelp av en flott beinparade.

Kontringslaget Bodø/Glimt, på sin side, satset som vanlig på hurtige overganger, dog uten helt å komme til de store sjansene.

Men i det 33.minuttet smalt det.

Glimts Mounir Hamoud kom seg rundt i ekspressfart på høyrekanten og slo et godt innlegg som Thiago Martins ekspederte i mål på vakkert volley-vis. Det var brasilianerens fjerde mål så langt i årets Tippeliga, og samtlige har kommet på hjemmearenaen Aspmyra.

Steinar Nilsen: - skuffet 

Laget fra ishavsbyen jaget lenge utlikning mot et etter hvert baktungt Glimt-lag, men det ville seg ikke for Tromsø. En aktiv Rushfeldt var involvert i det meste som skjedde innenfor hjemmelagets sekstenmeter, men verken han eller spisskollega Morten Molskred maktet å sette keeper Pavel Londak på de virkelig store prøvene.

Dermed er det 270 tippeligaminutter siden sist Tromsø maktet å få ballen i motstanderens mål. Uten at akkurat det bekymrer trener Steinar Nilsen nevneverdig.

- Jeg er bare skuffet. Jeg bekymrer meg sjelden over ting som skjer i fotball. Men kamputviklingen sett under ett, så er jeg misfornøyd med at vi ikke får uttelling. Det er vel mer overraskende enn bekymringsverdig at vi ikke scorer mål. Så mye kan jeg si, sa Steinar Nilsen etter søndagens forsmedelige 0-2-tap.

Glimt vant slaget i nord

Han er imidlertid ikke særlig fornøyd med poengfangsten så langt i årets Tippeliga.

- Nei, jeg syns vi har litt for lite poeng. Men det aller viktigste nå, er at vi ikke får panikk, men fortsetter å jobbe med det vi har jobbet med så langt. Jeg liker måten vi spilte på i dag, men Glimt var mer effektive enn oss, sa Steinar Nilsen.

Tromsø styrte nemlig det meste av begivenhetene på Aspmyra, og satte hjemmelaget under til dels sterkt press i andre omgang. Men presset gled sjelden over i klare målsjanser, og Glimts forsvarsmur klarte stort sett å rydde unna det som kom.

Den ene gangen det glapp i feltet for hjemmelagets estiske sisteskanse, sto venstreback Willis Forko parat med bakhodet da Sigurd Rushfeldt headet ballen mot Glimts tomme mål.

- Per Verner var veldig bra

Glimts assistenttrener Bent-Inge Johnsen var fornøyd med resultatet, men ikke fullt så fornøyd med kampen.

- Selve kampen er under pari for vår del. Vi ble spilt veldig lave i andre omgang. Det skyldes at vi var for upresise i pasningsspillet. Men jeg føler vi har kontroll bakover på banen, selv om vi blir presset, sier den tidligere Glimt-, Rosenborg- og Odd-spilleren.

Etter kampen delte han ut ros til midtstopper Per Verner Rønning, som kom fra svenske AIK før sesongstart. Han ble kåret til banens beste spiller av en lokal jury, og temmet til tider TILs i utgangspunktet målfarlige spissduo på topp.

- Per Verner var veldig bra, og er en viktig spiller for oss. Det er gledelig at han framstår som han gjør i dag, sier Bent-Inge Johnsen.

Med dagens kamp klatret Bodø/Glimt opp til 3.plass på tabellen, fire poeng bak serieleder Stabæk.

<B>Ikke noe målskred:</B> Morten Moldskred (t.v) pøset inn mål for Tromsø i fjor, men fant ikke nettmaskene mot Bodø/Glimt.