Glimtvis høstform

Bodø/Glimt tok sin tredje seier på rad etter sommerpausen.

(Dagbladet.no, Ham-Kam - Bodø/Glimt 0-2:) Glimt-trener Øystein Gåre meldte før fotballferien at han var omgitt av apati. Videre ville han vurdere stillingen sin i ferien etter 2-1-tapet mot Vålerenga på hjemmebane.

Men etter fotballferien fortsatte Øystein Gåre og Bodø/Glimt har begynt å spille den fotballen som ga dem seriesølv i fjorårets serie.

For med dagens sterke borteseier mot Ham-Kam har nå Glimt kun seire etter fotballpausen, og dagens seier var verken tilfeldig eller heldig. Den var fullt fortjent mot et stusselig Kamma.

Kunne blitt mer

Runar Berg har virkelig funnet storformen og midtbanegeneralen sto nok en gang fram som en av kongerikets beste midtbanespillere. Den midterste bror Berg slo også pasningen som ga 1-0. En utsøkt stikker fant Stig Johansen i feltet, og Glimt-spissen skle ned på rumpa og prikket inn ledermålet.

Like etterpå kunne samme Johansen doblet ledelsen da han headet knallhardt i tverrliggeren.

Straffe?

Dagens snakkis på hedmarken er utvilsomt straffesituasjonen etter 18 minutter. Espen Olsen falt i feltet, men TV-reprisen viser at dommer Tommy Skjerven gjorde rett i å ikke gi straffespark til Kamma.

I stedet var det nok en gang Glimt som scoret. En herlig langpasning endte hos Trond Fredrik Ludvigsen i boksen. Den tidligere Hertha Berlin-proffen gjorde alt rett da han lurte vekk tre Kamma-forsvarere og prikket ballen forbi keeper Marius Røvde.

Stangsus

Andre omgang ble preget av Ham-Kams stadige jakt på redusering og utallige kontringsforsøk fra Bodø/Glimt. Men det var Glimt som kom nærmest scoring i andre omgang.

Runar Berg klemte til fra 25 meter og tverrliggeren ble stående å dirre i flere sekunder.

Med tre nye poeng til Glimt er nå Bodø-klubben oppe på 9. plass på tabellen, mens Ham-Kam ble plassert av Vålerenga og ligger på en imponerende 5. plass.

SOLA SKINNER: Glimt-trener Øystein Gåre var langt nede før fotballpausen. Nå skinner sola igjen.
STORSLAG: Runar Berg fortsetter storspillet for Glimt.