Glir til Venstre!

Langrennseliten digger Lars Sponheim. I alle fall mer enn folk flest.

I et prøvevalg i Livigno i går, der absolutt hele den norske langrennseliten er samlet, sopte Sponheim inn hele 15,6 av langrennsløpernes stemmer.

-  Svært gledelig. Men dette resultatet er lett å forstå.

-  For er det noe langrennseliten og Venstre har felles, så er det det at vi har trent i harde motbakker i mange år. Og gjør du det lenge nok, blir det resultater av det, sier Venstre-lederen til Dagbladet.

Hetland analyserte

Sittende statsminister Kjell Magne Bondevik og KrF ble radert ut i langrennsvalget. KrF. fikk null prosent. Ikke en eneste stemme. Ut fra det kan en vel slutte at et samlet langrennslandslag ønsker å bytte ut både statsministeren og idrettsminister Valgerd Svarstad Haugland, sier Trond Iversen. Senterpartiet derimot, gjorde et godt valg. Men så er da også mange av løperne fra landbrukskommuner.

-  Det var jo litt med glimt i øyet. Men samtidig alvorlig nok. Vi samlet alle, både løperne og støtteapparatet og gjennomførte et skikkelig hemmelig valg med lapper og det hele, sier sprinteren Trond Iversen.

Sammen med sprintkollega Tor Arne Hetland ledet han opptellingen etter valget.

-  Jeg var mest Geir Helljesen. Tor Arne var Frank Aarebrott, og hadde noen ganske interessante analyser av hvilke regjeringskonstellasjoner dette valgresultatet kunne ført til, sier Iversen til Dagbladet.

 SKI-VALG: Langrennseliten går mot Venstre. Her er deler av eliten - med politisk kommentator Tor Arne Hetland i front. Foto: Elisabeth Alnes Sperre
SKI-VALG: Langrennseliten går mot Venstre. Her er deler av eliten - med politisk kommentator Tor Arne Hetland i front. Foto: Elisabeth Alnes Sperre Vis mer

Forhåndsstemte

-  Jeg tror kanskje noen har inntrykk av at langrennsløpere er noen sære folk som bare tenker på seg selv. Faktum er at de folkene som er på landslaget nå, er en ganske så samfunnsengasjert gjeng. Og siden vi for tida er på høydesamling i Italia og ikke kommer hjem før til uka, er det mange som har benyttet anledningen til å forhåndsstemme, sier Iversen.

To tredeler av hele landslaget har avgitt stemme på forhånd. Jeg synes det vitner om brukbart engasjement, sier Iversen.

Slik stemte langrennslandslaget:

Ap: 34,4 prosentHøyre:  25,0 prosentVenstre:  15,6 prosentSp:  12,5 prosentSV:  9,4 prosentFrp:  3,1 prosentKrF:  0,0 prosent