<strong>GLEDER SEG TIL KAMP:</strong> Martin Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem
GLEDER SEG TIL KAMP: Martin Ødegaard. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Norge - Serbia kl. 20.45

Gliser av Real-kompis

Hadde en siste hilsen før de møtes igjen på Ullevaal: - Tror at Norge er iskaldt hele året, sier Ødegaard.

Publisert
  • Norge - Serbia, kl. 20.45 på TV 2

ULLEVAAL (Dagbladet): I kveld vil Norge «stå stille» mellom 20.45 og 22.30. Serbia er nest siste hinder før et EM-sluttspill i 2021.

Martin Ødegaard (21) gleder seg. Kvelden på Ullevaal blir også et gjensyn med lagkameraten i Real Madrid, Luka Jovic (22).

Hadde de en siste hilsen til hverandre før de skiltes i Spania og blir rivaler på Ullevaal i kveld?

- Han mente det kom til å bli kaldt her. Det var han opptatt av, forteller Ødegaard til Dagbladet og gliser:

- Jeg tror de tror at Norge er iskaldt hele året. De blir kanskje litt overrasket.

<strong>REAL MADRID-PROFIL:</strong> Luka Jovic ønsker å stikke kjepper i hjulene for Martin Ødegaard og Norge. Foto: NTB
REAL MADRID-PROFIL: Luka Jovic ønsker å stikke kjepper i hjulene for Martin Ødegaard og Norge. Foto: NTB Vis mer

Angrepsspiller Jovic kom fra Eintracht Frankfurt til Real Madrid i 2019. Han har sju kamper for Serbia. Og der Ødegaard og Jovic spiller på samme lag i Madrid, akter de å gjøre livet surt for hverandre på Ullevaal.

Yr melder om 12 grader i Oslo i kveld. Vinneren møter enten Skottland eller Israel i playoff-finalen 12. november.

- Jeg gleder meg til å møte dem. Hvis han (Jovic) spiller, så blir det kult å møte ham også. Men det er mange bra spillere der. Det er ikke bare ham, sier Ødegaard til Dagbladet.

<strong>I FORM:</strong> Martin Ødegaard leker med ballen på Ullevaal denne uka. Foto: Bjørn Langsem
I FORM: Martin Ødegaard leker med ballen på Ullevaal denne uka. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Real Madrid er kanskje den mest attraktive klubben i hele verden å spille for. Ødegaard påpeker at han ikke har snakket så mye med Jovic, det er det ikke blitt tid til. Han mener miljøet er godt, selv om det er grunn til å anta at et lag av dette kaliberet består av massive egoer.

Men Ødegaard sier:

- Det er et lag, og da tar man vare på hverandre. Vi backer hverandre som i alle andre lag. Jeg opplever det som en fin gruppe.

SKJEBNEKAMP: Det er klart for skjebnekamp i Nations League: Norge møter Serbia på Ullevaal stadion torsdag. Tap betyr et fotball-EM i 2021 uten Norge. Video: Rødt Kort Vis mer

TV 2-ekspert Jesper Mathisen tror ikke det er noen tvil om at Ødegaard starter mot Serbia, tross et mye omtalt jumpers knee. Han måtte melde forfall til de forrige landskampene mot Østerrike og Nord-Irland.

- Ødegaard har tross alt startet noen kamper for Real Madrid. Så lenge han er frisk - og i form - så kommer han til å starte. Noe annet vil overraske meg veldig, sier Mathisen.

- Aner vi som står utenfor noe som helst om hvordan det er å være Real Madrid-spiller?

- Jeg gjør i alle fall ikke det. Men Ødegaard gjør det. Det er noe helt spesielt som ikke kan sammenliknes med noe av det de andre norske gutta gjør. Real Madrid er kanskje verdens største og mektigste klubb.

Mathisen fortsetter:

- Bare det at han blir kalt tilbake av trener Zinédine Zidane, og får starte et par kamper med en gang, sier alt om hvor mye de tror på ham. Så er det opp til ham å ta vare på mulighetene. Vi vet at Real Madrid er en stor klubb med mye penger. Hvis det ikke fungerer, kan det være at man blir satt på benken og erstattet av andre spillere som virkelig tar vare på sjansen. Men jeg tror Ødegaard er god nok. Når han får spilt seg varm i trøya, tror jeg han blir en sterk bidragsyter også for en sånn klubb.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer