Gliser bredt

Tore André Flo har fått en ny lagkamerat. Chris Sutton (26) går fra Blackburn til Chelsea for 125 millioner kroner.

Sutton blir dermed den tredje dyreste spilleren som går mellom to engelske klubber. Bare Alan Shearer (Newcastle fra Blackburn) og Dwight Yorke (Manchester United fra Aston Villa) kostet mer.

Sutton, som sleit mye med skader i fjor, ba selv om å bli satt på transferlista etter at Blackburn tok den tunge veien ned i 1. divisjon.

- Det er veldig viktig for meg å komme til Chelsea nå. Jeg har den samme følelsen nå som da jeg gikk til Blackburn. Jeg er sikker på at Chelsea kommer til å vinne noe, sier Sutton.

Sammen med Alan Shearer skjøt han Blackburn til ligagull i 1995.

Rekordkjøp

Sutton er den første engelskmannen av betydning som hentes til Stamford Bridge siden Vialli tok over for Ruud Gullit i februar i fjor.

Og italieneren har stor tro på sitt rekordkjøp:

- Han er ikke noen billig spiller, men noen ganger må man bruke penger hvis du skal gjøre laget bedre, og det er grunnen til at vi signerte Sutton.

Vialli håper Sutton vil tilføre laget noe av det som manglet forrige sesong.

- Han er en tøff spiller på banen, og det er noe av det vi savnet sist sesong, sier Chelsea-sjefen. Den 191 centimeter høye spissen har skrevet seksårskontrakt med London-klubben.

Spissjakt

Chelsea har vært på jakt etter en angriper helt siden Pierluigi Casiraghi ble skadd og Brian Laudrup reiste hjem til Danmark tidlig i forrige sesong. Vialli gjentok i går at det er 99 prosent sikkert at hans spillerkarriere er over. Casiraghi håper på et comeback ved nyttårstider.

Chelsea har tidligere i sommer sikret seg den nederlandske forsvarsspilleren Mario Melchiot og franskmannen Didier Deschamps.

  • Ifølge italienske aviser skal Vialli ha lagt ut agn etter Lazios Roberto Mancini. De to utgjorde i sin tid en giftig spissduo i Sampdoria.