I PERLEHUMØR: En Petter Northug som gliser fra øre til øre to uker før VM, tyder på en Petter northug som har kontroll. I dag kjørte han hurtighetsdrag i Seiser Alm.  Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
I PERLEHUMØR: En Petter Northug som gliser fra øre til øre to uker før VM, tyder på en Petter northug som har kontroll. I dag kjørte han hurtighetsdrag i Seiser Alm. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Gliset som er dårlig nytt for Hellner og Cologna

Northugs humør skapte unntakstilstand i Seiser Alm.

SEISER ALM (Dagbladet): I dag trente VM-løperne som er i Seiser Alm spurt. Fire klassisk-drag seinere smilte Petter Northug bredt og godt.

Det er et tegn på at han har alt under kontroll, at formen er der den skal være og at kroppen responderer som den skal.

- Joda, det kjennes bra ut, sier Northug nøkternt etter nok en bekreftelse på at farten han trenger for å avgjøre VM-løpene til sin fordel er på plass.

Den forrige bekreftelsen fikk han i Sotsji forrige helg. Den vant han etter å ha lekt med konkurrentene i alle heatene han gikk.

- Den konkurransen er nok noe av det beste jeg har gjort i sprintsammenheng, sier han til Dagbladet.

Uproblematisk Moskva-stopp
At reisa til Sotsji ble både lang og strabsiøs, og at hjemreisa ble betydelig forlenget i form av at løperne ble sittende værfaste på grunn av heftig snøvær ei natt i Moskva, og kom forsinket fram til Seiser Alm, bryr han seg fint lite om.

- Det var ikke noe probem i det hele tatt. Jeg liker jo å reise, og jeg fikk både mat og et sted å sove. Det gikk helt fint, sier han.

Tid til pressen Et annet tegn på at Northug føler han har tingene under kontroll, er måten han tok i mot pressen på i går. Vanligvis skjer alle intervjuer i plenum, men i dag tok Petter seg tid til noe såpass sjeldent som å snakke med journalistene en for en.

Av Skiforbundets folk ble det tolket som at Northug-humøret for tida er eksepsjonelt godt.

- Jeg føler jeg har kontroll. Da er det mye lettere å være avslappet, sier Northug til Dagbladet.

Femmila rager høyest VM åpner nettopp med sprint, men i motsetning til i Sotsji, er det klassisk stil det skal spurtes i i Val di Fiemme den 21. februar.

- Det spiller liten rolle for Petter. Er han i form, så er han i form. Og da går det fort uansett, sier teknikktrener Steinar Mundal, som er imponert over hva Petter har vist de siste dagene.

- Han er på vei mot formen, og teknikken sitter veldig bra. Dessuten er han i veldig godt humør, det er alltid et godt tegn.

- Formen kjennes grei ut. Egentlig har det bare vært positivt sden Tour de Ski, sier Petter som har bestemt seg for å gå alt i VM, seks distanser.

- Det som rager høyest for meg individuelt, er femmila, sier han.

- Målet er et individuelt gull, samt seier på begge stafettene. Klarer jeg det, er jeg veldig fornøyd.

- Og aller best hadde det smakt om det gullet kom på den avsluttende femmila. Det er ei vanvittig krevende løype, og løpet blir en krafanstrengelse av de sjeldne.

- Å vinne noe slikt betyr noe spesielt, sier Petter Northug.

EKSPLOSIV: Petter Northug viste fram rykket på dagens trening. 
Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
EKSPLOSIV: Petter Northug viste fram rykket på dagens trening. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Vis mer