GLISSENT: TV-seere bet seg antakelig merke i at tribunene under kampen mellom Uruguay og Egypt var litt glisne. FIFA leter nå etter svar. Foto: Reuters
GLISSENT: TV-seere bet seg antakelig merke i at tribunene under kampen mellom Uruguay og Egypt var litt glisne. FIFA leter nå etter svar. Foto: ReutersVis mer

Glissent på tribunene. Nå leter FIFA etter svar

FIFA leter etter en grunn til at det var glissent på tribunen under fredagens VM-kamp mellom Egypt og Uruguay. Foreløpig har man ikke noe svar.

Det er plass til 33.061 tilskuere på stadion i Jekaterinburg, men det offisielle tilskuertallet var 27.015. For TV-seere så det ut som andelen tomme seter var enda større.

- Kanskje skremte det kjølige været bort enkelte med billett, sier Aleksej Sorokin, leder for organisasjonskomiteen, til avisen Sport-Express.

- Det var solgt et tilfredsstillende antall billetter til kampen, over 32.000.

Ifølge FIFA var det solgt 32.278 billetter til kampen.

- At flere billettkjøpere uteblir fra kampen er FIFAs ansvar. Feltene som sto tomme er ikke blant dem vi har solgt billetter til, sier Leonid Rapoport, sportsminister for Sverdlovsk-regionen.

- VM har alt som skal til for å bli det beste til nå, men tomme tribuner kan ødelegge, skriver Sport-Express på kommentarplass og skylder på det kompliserte FIFA-systemet for salg av billetter.

Det var særlig dyre tribuneseksjoner nær banen som sto tomme. Slike billetter selges ofte som pakker til samarbeidspartnere.