BEKREFTET COMEBACKET: Zlatan Ibrahimovic returnerer til landslaget igjen, etter ni års måneders boikott. Erik Hamrén gliste bredt. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX.
BEKREFTET COMEBACKET: Zlatan Ibrahimovic returnerer til landslaget igjen, etter ni års måneders boikott. Erik Hamrén gliste bredt. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX.Vis mer

Gliste bredt da Zlatan bekreftet comebacket

- Hamrén har lovt meg medalje, sa Zlatan.

|||Erik Hamrén har endelig fått Zlatan Ibrahimovic tilbake på landslaget.

- Det er gull verdt, sier landslagstreneren.

Zlatan sa nei til landslaget da det ble klart at det ikke ble noe VM-sluttspill. Fredag bekreftet han på en pressekonferanse med Hamrén at han er tilbake.

- Det virker som om han (Hamrén) har samme mentalitet som meg. Han har lovet meg en medalje, sa Zlatan og skapte godt humør på pressekonferansen.

Den medaljen ser svensken gjerne at han kan få seg allerede i EM om to år.

Da må Sverige først kvalifisere seg. Det blir mye lettere med Zlatan i laget.

- En motivert Zlatan er gull verdt for landslaget. I mine øyne er han en av verdens beste spillere, sier Hamrén.

Han tok Barcelona-spissen inn i varmen igjen med åpne armer. Hamrén er glad for at motivasjonen til stjernespissen er tilbake, og også vil spille privatlandskamper.

Må brenne for spillet
- Det viktigste hos en spiller er at han brenner for det han gjør. Det spiller ingen rolle hvor god man er om man ikke er motivert, sier den tidligere RBK-treneren.

I EM-kvalifiseringen venter blant annet VM-finalist Nederland.

Zlatan er klar over at oppgaven er stor, og mener Nederland kunne ha vunnet hele VM.

- Men det spiller ingen rolle hvem vi møter. Vi skal vinne, vi skal ta våre poeng for å komme oss til EM, sier stjernespissen, og innrømmer at det kan bli vanskelig å ta medaljen han er blitt lovet.

- Det er en lang vei å gå. Jeg tror på det, jeg har alltid trodd at vi kan ta medalje. Det er den innstillingen jeg går inn i kamper med, hver gang jeg går på banen tenker jeg som det, sier han.

Negativt og positivt Zlatan mener det har kommet noe positivt ut av landslagspausen også.

- Etter den siste kampen, da vi ikke tok oss til VM, mistet jeg luften og motivasjonen forsvant. Jeg hadde ikke lyst til å spille. I og med at jeg er et konkurransemenneske, spiller jeg for å vinne, sier han.

- Det positive med å komme vekk fra landslaget har vært at jeg har fått tid til å tenke og være med familien. Det negative er at jeg har savnet landslagsspillet, savnet det svenske folket, det å spille for dem. Og også bare det å få bære landslagstrøyen.

Så spørs det da, om Zlatan er det som skal til for Hamréns Sverige. Laget er bare nummer 35 på FIFA-rankingen, 13 plasser bak Norge.

(NTB)