Gliste og lo etter forsmak på høstens VM-thriller

Advarsel: Lange, seige kamper i vente.

INTENST: Magnus Carlsen og verdensmester Anand kjempet seg fram til remis ved sjakkbrettet i Sandnes torsdag. Foto: Anders Vinje
INTENST: Magnus Carlsen og verdensmester Anand kjempet seg fram til remis ved sjakkbrettet i Sandnes torsdag. Foto: Anders VinjeVis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen og Viswanathan Anand kom ikke til sjakkbrettet i Sandnes med de aller største overraskelsene på lur i andre runde av Norway Chess.

Kanskje ikke så rart ettersom dette var siste gang de to møtes før det braker løs med VM-kamper til høsten.

Hele 19 ganger tidligere har oppgjør mellom de to endt i remis. Det var derfor ikke uventet at det endte på det viset i dag også.

Godt humør - Jeg burde gjort mer ut av partiet, sa Magnus Carlsen, som hadde inderen i kne midtveis i partiet.

- Jeg er ikke helt fornøyd heller, svarte en lattermild Anand.

De to sjakkessene kjenner hverandre godt og var i godt humør på podiet etter remisoppgjøret. Men Carlsen var nok ikke jublende fornøyd etter å ha spilt remis med hvite brikker for andre dag på rad.

Slet i åpningen - Jeg er glad for å spille på hjemmebane, og forhåpentligvis kan jeg vise fram noe bedre snart, sa Carlsen etter dagens kamp.

Overfor Dagbladet lettet han litt på sløret:

- Jeg trodde jeg skulle vinne, men jeg spilte ikke nøyaktig nok, sier Carlsen.

Han slet litt i åpningen, men hevet seg kraftig i midtpartiet. Men det holdt ikke hele veien, mot inderen som Carlsen bare har slått to ganger.

Sluttkrigen ble en heller kjedelig affære med brikkeflytting fram mot et remis-resultat som ble mer og mer tydelig. Mest drama ble det da en flaske ble veltet inne i spillerommet, noe som skapte stor støy.

- Hadde overtaket Så vel Carlsen som Anand så da opp fra brettet for å sende noen lange og sinte blikk bort mot den eller dem som hadde forstyrret den intense tankevirksomheten.

- Hvis noen hadde vunnet dette partiet her så hadde det vært boost foran, men VM-kampen starter uansett på 0-0, sa Anand.

Espen Agdestein, Carlsens manager, sier at han tror Magnus er middels fornøyd:

- Han hadde jo overtaket, sier Agdestein

I første runde spilte Carlsen remis mot Veselin Topalov.