UNNSKYLDER SEG: Nicklas Bendtner har skrevet en offentlig unnskyldning til familie, fans og det danske folket for sin oppførsel den siste tiden. Foto: AP Photo/POLFOTO, Lars Poulsen
UNNSKYLDER SEG: Nicklas Bendtner har skrevet en offentlig unnskyldning til familie, fans og det danske folket for sin oppførsel den siste tiden. Foto: AP Photo/POLFOTO, Lars PoulsenVis mer

Gliste under minnemarkering - ramponerte biler og tigget pizza

Bendtner går nå ut med en offentlig beklagelse.

(Dagbladet): Danske Nicklas Bendtner har vært i medias søkelys etter noen kontroversielle episoder denne sesongen. Han har blant annet glist under minnemarkeringen til Gary Speed, og han har blitt pågrepet etter ramponering og hærverk på biler i Newcastle.

I den forbindelsen har dansken kommet med et offentlig brev som har blitt publisert i media.

- Etter landskampen mot Finland ble jeg involvert i en uheldig episode på et hotell, som nærmest fremstilte meg som en voldsmann, noe som alle som kjenner meg, selvsagt vet at jeg ikke er. Politiet valgte også å frafalle saken. I forbindelse med gebursdagens til min kjæreste var det en episode på en pizzeria, hvor mitt kredittkort ikke virket. Det kjenner vel alle sammen til, men det ble også beskrevet i mediene, skriver Sunderland-spissen.

Han fikk omsider tigget til seg noen penger fra noen unge kvinner som skal ha betalt for pizzaen til spissen.

Hærverk Senere skal altså Bendtner og blant annet hissigproppen Lee Cattermole bedrevet ramponering av noen biler i Newcastle.

- Og senest er to av mine lagkamerater og jeg blitt kalt inn til politiet i forbindelse med noen overvåkingsbilder, som angivelig viser at vi er i ferd med å begå hærverk på noen parkerte biler etter en våt aften. Den saken skal nå gå sin gang i det engelske rettssystemet, og det forventes å komme en avgjørelse i løpet av februar til neste år, skriver Bendtner.

Dansken vil foreløpig ikke uttale seg om skyldspørsmålet i denne saken.

Legger seg flat Tabloidene har kastet seg over episodene til Bendtner den siste tiden. Og nå legger landslagsspissen seg flat, både for familie, fans og det danske folket.

- Jeg er utrolig lei av det. Jeg beklager dypt at jeg har vært en del av denne episoden som det snakkes så mye om. Jeg tar på meg det fulle og hele ansvaret for at jeg ikke har snudd ryggen til begivenhetene, før det gikk for langt. Feilen er min, og jeg er utrolig lei meg for at jeg har skuffet så mange mennesker. Jeg er i bunn og grunn en alminnelig mann - men med en ualminnelig jobb. Det glemmer jeg innimellom, men jeg vet det godt, og derfor skal det ikke være noen unnskyldning for at jeg ble viklet inn i disse tingene, skriver han i et brev ifølge Sporten.dk

Spissen vil nå holde en lav profil den nærmeste tiden, og gi fansen det de fortjener på banen.

Les hele brevet her.