Glitrende Giggs og giftig Ronaldo

United scoret fire i Kiev.

(Dagbladet.no) Dinamo Kiev - Manchester United 2-4. Forrige uke signerte Ryan Giggs (33) en ny kontrakt med Manchester United, som binder ham til klubben til 2009.

Da vil han ha vært i a-stallen til seriemesterne i 18 år.

Tirsdag kveld var det lett å se hvorfor Sir Alex Ferguson fant fram kontraktspennen sin.

Ryan Giggs serverte ballen på sølvfat på to av United-scoringene før pause, og da var kampen i realiteten avgjort.

Vil spille i mange år

Waliseren har nå spilt godt over 700 kamper for de røde djevlene. Og han har ingen planer om å gi seg når kontrakten går ut om halvannen sesong heller.

- Jeg håper på et par sesonger etter det også. Jeg føler meg i like god form som før, sa Giggs da han undertegnet for ei uke siden.

Men det var ikke bare Giggs som var stor tirsdag kveld. Cristiano Ronaldo var strålende og det var også Anderson sentralt på midtbanen.

FULL KONTROLL: Manchester United hadde full kontroll fra start i Ukraina. Foto: AP
FULL KONTROLL: Manchester United hadde full kontroll fra start i Ukraina. Foto: AP Vis mer

Ronaldo scoret selv to mål, og han var også svært delaktig i målet til Wayne Rooney.

- Angrepsspillet vårt var fantastisk og vi kunne scoret enda flere mål. Men jeg er selvfølgelig veldig fornøyd, sier Ferguson til ITV Sport.

Rooney i scoringsform

Kampen i Kiev var bare ti minutter gammel da han slo et frispark presist inn i feltet. Rio Ferdinand kom seg løs fra markeringen sin og headet kontant i mål. Keeperen rakk ikke få opp armene en gang.

Bare åtte minutter seinere doblet Wayne Rooney ledelsen, med sitt sjuende mål på de seks siste kampene for klubb- og landslag.

Cristiano Ronaldo satte i gang en superkontring, spilte ut til West Brown som kom på en overlapp. Rooney lå og lurte inne i feltet og bredsidet ballen i mål fra kloss hold.

Lilleputtfeil

United var helt overlegne i denne perioden, men så slo Dinamo Kiev tilbake på en corner.

Glitrende Giggs og giftig Ronaldo

Diogo Rincsn fikk stå helt umarkert i feltet - det var flere meter bort til nærmeste United-spiller - og han headet enkelt hjørnesparket i mål.

En skikkelig lilleputtfeil av rødtrøyene.

Det så ut som hjemmelaget fikk opp tenningen av dette, men fire minutter før pause slo engelskmennene til igjen.

Og nok en gang var Giggs arkitekten. Han slo et strålende innlegg fra venstresida, og Ronaldo headet kula i nettmaskene fra 7-8 meter.

To straffesituasjoner

Kiev ga ikke opp, og jaget en redusering etter pause. Etter en drøy time mente hjemmelaget også at de ble frarøvet en sjanse fra krittmerket. Milevskiy gikk i bakken i en duell med Nemanja Vidic, men dommeren vinket bare spillet videre.

Kort tid etter fikk i stedet United straffe.

Goran Gavrancic stoppet et innlegg med albuen - hevet over hodet - på 16-metersstreken. Dommeren fikk det ikke med seg, men linjemannen sa fra og da pekte Viktor Kassai fra Ungarn på ellevemeteren.

Ronaldo la ballen ned på merket, tok kort fart og scoret iskaldt - og punkterte det lille som var igjen av spenning på olympiastadion i den ukrainske hovedstaden.

Ismael Bangoura reduserte med et langskudd 11 minutter før slutt, men det ble bare et trøstemål.

Manchester United topper gruppea med ni poeng på tre kamper, foran Roma - som slo Sporting Lisboa i kveld - med seks poeng.

HEADET INN DET FØRSTE: Rio Ferdinand scoret det første for United.
I SLAG: Wayne Rooney har scoret i seks kamper på rad, for United og England.