I KANONFORM:  Rosenborgs høyreback Jonas Svensson. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
I KANONFORM: Rosenborgs høyreback Jonas Svensson. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Glitrer for RBK: - Skadet ikke at det var 2000 russejenter på tribunen

Krav i Trondheim: Svensson på landslaget.

(Dagbladet): I morgen klokka 12.00 tar Per-Mathias Høgmo ut troppen til privatlandskampene mot Portugal (29. mai), Island (1. juni) og Belgia (5. juni). I Trondheim er det ett krav: Nå må Jonas Svensson (23) få debuten sin på A-landslaget.

Høyrebacken var glitrende i 2-1-seieren mot Lillestrøm 16. mai. Adresseavisen belønnet ham med ni av ti poeng på børsen. Etter kampen hadde lagkamerat Pål André Helland sin egen vri på hvorfor Svensson spilte så bra på Lerkendal:

- Det skader ikke for Jonas at det er 2000 russejenter på tribunen. Om det ikke er nok testosteron i ham fra før, pumper det godt opp etter langs høyesida der, beskriver Helland til Rosenborgs hjemmeside.

- Jo, takk - det stemte godt i dag. Jeg var involvert i mye, sier Svensson selv.

Lysende Han er en av de virkelig lysende spillerne med norsk pass i Tippeligaen. Mot Start i forrige kamp ble han belønnet med kapteinsbindet i fraværet av Mike Jensen. Etter kampen på Sør Arena erkjente 23-åringen at han er lysten på spill i utlandet.

Dette driver granittblokka fra Verdal til å gi full gass under trener Kåre Ingebrigtsens vinger.

De kommende vennskapskampene - som trener Høgmo har vært freidig nok til å kalle for «mini-EM» - kan bli et utstillingsvindu for Svensson. Portugal-kampen vil bestå av utenlandsproffer, all den tid det er full runde i Tippeligaen 28. og 29. mai. Deretter bør Svensson få muligheten til å vise seg fram.

Spilte for søsteren På stikket fra Helland svarer 23-åringen:

- Søsteren min er russ og var på kampen. Jeg håper hun var stolt. Det var det jeg tenkte på mens jeg spilte, sier han.

Rosenborg skaffet seg et forsprang i tet og ligger fem poeng foran Odd. Trønderne møter Haugesund borte i neste kamp. Deretter venter storkampen hjemme mot Molde 28. mai.

IMPONERT:  Både Pål André Helland (t.v.) og trener Kåre Ingebrigtsen er imponert over prestasjonene til Jonas Svensson. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
IMPONERT: Både Pål André Helland (t.v.) og trener Kåre Ingebrigtsen er imponert over prestasjonene til Jonas Svensson. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.