Glitrer mot stjernelagene

Danny Murphy (25) er verken den mest glamorøse, peneste eller beste Liverpool-spilleren. Men han har en utrolig evne til å score viktige mål for Liverpool.

Den korthårede midtbanespilleren scoret de to første for Liverpool på ekte terriervis og fortalte all verden at Liverpool fortsatt ønsker å ha et ord med i laget om ligatittelen:

1- 0 (32. minutt): Nicolas Anelka avanserte fra midtbanen og la inn til bakerste stolpe. Newcastle så ut til å ha kontroll på situasjonen, men var ikke oppmerksomme på Murphy, som kom i full fart og styrte ballen frekt ned i det nærmeste hjørnet.

2- 0 (53. minutt): Murphy tråklet seg gjennom forsvaret og klinte ballen via keeper og i mål.

Dietmar Hamann - med sin første ligascoring i år, og Liverpools tredje i går - avsluttet vakkert aftenen som startet så mørkt for Liverpool, med strømbrudd og en halv times utsettelse på Anfield.

Viktige mpl

Murphys oppvisning var nok en bekreftelse på at han er en mann for de store anledninger, slik han har vist flere ganger i år:

25-åringen scoret også det eneste målet da Liverpool fikk heng på Premier League-toppen igjen ved å slå Manchester United 1- 0 på Old Trafford 22. januar.

Og han var veldig viktig for Liverpool i det første gruppespillet i Champions League. Han sørget for poengdeling mot Boavista og seier mot Dynamo Kiev, slik at Liverpool gikk videre til gruppespill to.

Aldri vunnet

Med tre røde poeng i går og null til Newcastle likner Premier League mer og mer på et rotterace mellom Manchester United, Arsenal og Liverpool. Nå skiller to poeng mellom United på topp og Liverpool på tredje.

For Newcastle-sjef Bobby Robson ble det nok et trist minne fra Liverpool:

Han har vært på Anfield 28 ganger som spiller og manager - og aldri vunnet...

Houllier-besøk

For Liverpool er det en ekstra motivasjon at manager Gerard Houllier snart er tilbake i sjefs-stolen. Franskmannen besøkte spillerne sine før gårsdagens kamp.

- Det var godt å se Houllier igjen, og vi gleder oss alle sammen over at han har gjort store framskritt og snart er tilbake. Forhåpentligvis vil hans hjemkomst gi oss et ekstra push i ligainnspurten, sa mannen Sky Sports kåret til banens beste - Dietmar Hamann.

FOTNOTE: Gårsdagens kamp var den 1000. livekampen for Sky Sports faste studioanker, Richard Keys.

- Jeg har den beste jobben i verden, og ser gjerne at jeg får 2000 kamper, sier jubilanten.

TO MÅL: Danny Murphy har for vane å score mot storlagene. I går puttet han to mål i toppkampen mot Newcastle.