- Global Interplay har den rette innstillingen

Global Interplay blir Dagbladets hovedbanker i V65-4.

Den storvokste Donerail-sønnen gjør sin tiende start i karrieren onsdag kveld i V65-4. I Per Oleg Midtfjelds regi har han radet opp seirer. I sin siste start på Jarlsberg var han helt overlegen sine konkurrentener. Global Interplay travet i mål i ensom majestet med øreproppene i på den sterke tiden 1.14,0 over 1609 meter autostart.

Sprint og spor elleve for favoritten

I kveld prøver 4-åringen seg over sprintdistanse nok en gang. Sporet kunne vært bedre, men Dagbladets tipseksoert har god tro på at Global Interplay løser oppgaven. Hingsten har vist seg som en allrounder som takler alle distanser. Og han har vunnet både fra tet og bakfra. Trener og kusk Per Oleg Midtfjeld har emnet til en ny stjerne på stallen.

- Han har vært flink. De tre seirene har han tatt på en overbevisende måte. Spor elleve på sprintdistanse er ikke enkelt, og han møter dessuten bedre hester etter hvert. Herfra må det klaffe litt, og han er ingen sikker banker, synes jeg. Men hesten har utviklet seg fint for hver start. Sprint er sprint og spor elleve er spor elleve, men jeg synes jo han har en bra seierssjanse til tross for et begredelig spor.

Løser det seg bare litt, er han god nok til å vinne, resonnerer Per Oleg Midtfjeld.

- Har du noen tanker om Svensk Derby for svenskfødte Global Interplay, Per Oleg?

- Han er meldt, men det er tvilsomt om det blir noen start der. Vi tar ett løp av gangen med ham og ser hvordan han utvikler seg. Vi har ikke staket ut noen spesielle løp for ham. Vi venter og ser hvordan det går, og hvordan han utvikler seg.

- Hesten er et flott skue i banen og har en voldsom utstråling. Hvor langt tror du han kan nå?

EN KOMMENDE STJERNE. Global Interplay har vunnet de tre løpene hesten har startet for Midtfjeld på en overbevisende måte. Foto: HESTEGUIDEN.COM
EN KOMMENDE STJERNE. Global Interplay har vunnet de tre løpene hesten har startet for Midtfjeld på en overbevisende måte. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Det er helt umulig å spå. Hittil har han gjort sakene sine rett. Det er en hest med rett innstilling. Han er grei og snill å ha med gjøre på alle måter på stallen. I trening er han en rolig og flegmatisk type.

Det blir spennende med ham både onsdag kveld og i tiden fremover, sier trener Per Oleg Midtfjeld.

KIKKER ETTER STJERNENE. Kusk og trener Per Oleg Midtfjeld er flink til å finne stjerneemner i Sverige.