Anders Gløersen var beste av nordmennene i sprintkvalifiseringen i slovenske Rogla søndag formiddag. Han gikk inn til 4.-plassen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Anders Gløersen var beste av nordmennene i sprintkvalifiseringen i slovenske Rogla søndag formiddag. Han gikk inn til 4.-plassen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Gløersen beste nordmann i sprint-kvaliken

Kom på 4. plass.

Anders Gløersen var beste av nordmennene i sprintkvalifiseringen i slovenske Rogla søndag formiddag. Han gikk inn til 4.-plassen.

Det var russeren Nikolaij Morilov som var best med 2.27,72 minutter. Han hadde med seg landsmannen Alexei Petukhov på plassen bak, mens Gløersen var 1,4 sekund bak Morilov i den 1,2 kilometer lange prologen.

Kent Ove Olausen var nest best av nordmennene på en 11.-plass, og ved siden av disse gikk ytterligere fire nordmenn videre i konkurransen. Johan Kjølstad hadde uflaks og ble slått ut som nummer 31. Han var 18 hundredeler for sent ute til å bli med videre.

I klassen for kvinner var svenske Ida Ingemarsdotter den raskeste. Fire av de norske jentene gikk videre med Marthe Kristoffersen som den raskeste.

Hun gikk inn til 9.-plass og var 2,8 sekunder bak Ingemarsdotter i mål. Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok seg videre med 11. beste tid.

Både There Johaug og Vibeke Skofterud ble slått ut.

(NTB)