FRIPLASS: Anders Gløersen får friplass til Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRIPLASS: Anders Gløersen får friplass til Lillehammer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Verdenscup, Lillehammer

Gløersen og tre andre nordmenn får friplass til Lillehammer

Anders Gløersen er tilbake på det norske langrennslaget til helgens verdenscup i Lillehammer etter seieren i Norgescupen på Gålå.

Gløersen får friplass etter seieren på 15 kilometer fristil på Gålå. Etter helgens renn leder Gløersen distansecupen i norgescupen, og får sjansen i søndagens skiathlon.

Gløersen får friplass sammen med Fredrik Riseth (sprint), Anne Kjersti Kalvå (skiathlon) og Thea Krokan Murud (sprint).

- Utfordringen min er klassiskdelen ettersom jeg nesten ikke har trent noe særlig klassisk foran denne sesongen. Egentlig har jeg spesialisert meg på 15 km skøyting, og har håp om å gå distansen i OL, sier 31-åringen.

Han tror ikke han får mange sjanser på det norske laget i vinter, og sier at han derfor må gå bra i helgens renn i Lillehammer.

- Jeg kommer derfor til å legge inn ekstra trening i klassisk denne uka, sier Gløersen.

Fredrik Riseth, som gikk inn til fjerdeplass i sprinten på Beitostølen, får friplass i lørdagens sprint etter at han vant sprinten på Gålå lørdag.

Anne Kjersti Kalvå imponerte med seier og annenplass i distanserennene på Gålå. På fredagens 10 km skøyting var Kalvå bare 3,7 sekunder bak vinner Astrid Uhrenholdt Jacobsen i mål.

- Det var mange som imponerte på Gålå i helga, og nivået bak de aller beste er veldig høyt, sier landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

(NTB)