Gløersen parkerte Emil Jönsson i spurten

Norges andrelag vant i Tyskland. «Pølsa» Pettersen raste.

TOK JÖNSSON: Anders Gløersen startet bak inn på oppløpet, men kom som en rakett og suste forbi Emil Jönsson. 
Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TOK JÖNSSON: Anders Gløersen startet bak inn på oppløpet, men kom som en rakett og suste forbi Emil Jönsson. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Mens de norske gutta skuffet, var svenskene høyt oppe etter Emil Jönssons knockout på den individuelle sprinten i Düsseldorf i går.

I dag slo Norge hardt tilbake på lagsprinten - og det var andrelagets ankermann Anders Gløersen som reddet dagen i et durabelig spurtoppgjør mot Jönsson.

Svensken hadde noen meters forsprang ut på oppløpet, men Gløersen kom i voldsomme klyv bakfra og parkerte rivalen på de siste meterne.

Noen hundre meter fra mål så det derimot ut til at det var det norske førstelaget, med Øystein «Pølsa» Pettersen og John Kristian Dahl, som skulle knive med Tyskland om seieren.

Men i en skarp høyresving forsøkte den tyske ankermannen Josef Wenzl å skjære inn foran Dahl som hadde innersporet. Dermed ble det krasj, begge havnet på rumpa og fikk løpet ødelagt.

På vei mot mål kranglet de heftig, og i målområdet sto en minst like hissig Pettersen og ventet.

«Pølsa» var så sint at han nesten gikk løs på tyskeren, og NRKs kommentatorteam Jann Post og Torgeir Bjørn mente begge at Tyskland måtte ta mesteparten av skylda for fallet.

KOM NED PÅ JORDA IGJEN: Emil Jönsson vant i går, men fikk spurtbank i dag. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
KOM NED PÅ JORDA IGJEN: Emil Jönsson vant i går, men fikk spurtbank i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Det er ikke plass til to personer på et så lite område. John Kristian skal ikke gi fra seg plassen, for da ville tyskeren fått en fordel på oppløpet. Siden John Kristian tok et steg til venstre mente juryen at de var like gode. Det er vi ikke enig i. Det er dumt å prøve å gå forbi der, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til NTB.

Ola Vigen Hattestad, som gikk sammen med Gløersen på andrelaget, gleder seg naturligvis over seieren. Men har vondt av lagkameraten.

- Jeg synes synd på John Kristian. Han var sterk i dag og ville vunnet. Men dette er en del av sporten. Jeg ble veldig glad da Anders kom først, sier han.

I jentenes lagsprint ble Norge, med Maiken Caspersen Falla og Celine Brun-Lie, nummer to bak Italia.

Jentene klatret én plass på oppløpet etter at den slovenske jenta satte staven foran skia si og gikk på trynet.

Canada ble nummer tre.