MEDALJE: Anders Gløersen overrasket alle da han sikret bronse på dagens 15 kilometer. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
MEDALJE: Anders Gløersen overrasket alle da han sikret bronse på dagens 15 kilometer. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Gløersen sjokkerte alle og sikret bronsen

Men Olsson knuste alle.

(Dagbladet): Etter gårsdagens fadese i de svenske skogene da Heidi Weng ble beste nordmann på en pinlig 22.-plass, var det ikke bare medaljene som lå i potten dagens 15 kilometer. Det var både ære og stolthet i tillegg.

Petter Northug, som var tittelforsvarer på distansen, ble på forhånd lansert som det sterkeste norske kortet, men sprinttriumfatoren hadde aldri noen mulighet på dagens distanse.

Det skulle nemlig bli en ny svensk triumfdag, og en riktig så overraskende norsk medalje.

- Fornøyd Anders Gløersen tok steget opp der de andre norske ikke helt strakk til, og knep bronsemedaljen.

- Jeg er kjempefornøyd. Det har vært målet mitt i hele år, så det å klare medalje er jeg veldig fornøyd med. Jeg kjente at det røyna på på slutten der og at sekundene rant avgårde, sier han til NRK.

Selv om nordmannen var strålende fornøyd med medalje, var det bare 1,4 sekunder opp til Maurice Manificat på sølvplassen.

- Det er ikke mye, men det er vel fortjent. Manificat hadde i alle fall ikke noe bedre forhold enn meg.

- Herlig Johan Olsson startet allerede på startnummer 17, og hadde dermed ingen tider å gå på. Det hindret likevel ikke svensken i å gå et eminent løp.

34-åringen fra Skultuna, som for to år siden ble nummer to på denne distansen bak Northug, sto imot alle angrep som kom, og kunne til slutt juble for svenskenes andre gullmedalje på like mange dager.

- Det var veldig herlig å gjøre dette på hjemmebane, sier han til NRK.

Norsk bronse Anders Gløersen var ikke blant de raskeste på åpningspunktet, men sakte men sikkert fikk han opp farta. Ved halvgått løp hadde han nesten utliknet farta til svenske Johan Olsson, men det ble for tungt på slutten.

I mål var han 19,2 sekunder bak Olsson, og tok med det en knallsterk bronsemedalje.

Franske Maurice Manificat så lenge ut til å være i stand til å tukte hjemmefavoritten, men også han fikk det tungt på de siste kilometerne. Likevel klarte han å mønstre nok krefter på slutten til å snike seg foran Gløersen og ta sølvet.

Sterk laginnsats Selv om det bare ble én nordmann på pallen, var det en sterk laginnsats av det norske laget.

Gløersen ble som nevnt nummer tre, Finn Hågen Krogh ble nummer fem, Chris Andre Jespersen nummer åtte og Sjur Røthe nummer ni.

Petter Northug? Han kom slentrende inn til det som i skrivende stund er en 62.-plass - nesten fem minutter bak Olsson.