VM-KLAR: Anders Gløersen gikk seg inn på det norske VM-laget med tredjeplassen i Rybinsk. Her under NM i Steinkjer i forrige uke.Foto: Ned Alley / Scanpix
VM-KLAR: Anders Gløersen gikk seg inn på det norske VM-laget med tredjeplassen i Rybinsk. Her under NM i Steinkjer i forrige uke.Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

Gløersen VM-klar etter pallplass i Rybinsk

Sprinttrener Aune fikk gode svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det norske VM-laget i sprintlangrenn begynner å ta form, og etter dagens verdenscupkonkurranse i russiske Rybinsk, ble ytterligere én utøver tatt ut til VM på hjemmebane.

Med tredjeplass bak hjemmefavoritten Aleksej Petukhov og Ola Vigen Hattestad, fikk Gløersen grønt VM-lys av sprinttrener Ulf Morten Aune.

- Ola Vigen Hattestad er med som tittelforsvarer, Petter Northug og Eirik Brandsdal er allerede tatt ut, og det er helt åpenbart at Anders Gløersen nå får billett til Oslo-VM etter i dag. Nå må jeg prate litt med trenerkollegene, så tar vi en avgjørelse i kveld, sier Aune til NRK.

Dermed er det én plass igjen til utdeling - en plass som står mellom Johan Kjølstad, Øystein «Pølsa» Pettersen og Johan Kjølstad. Av den nevnte trioen, kom «Pølsa» best ut av det plasseringsmessig i Rybinsk. Han ble slått ut i semifinalen, mens Dahl var falt fra avansement i kvartfinalen.

Enda verre gikk det med VM-sølvvinneren fra Liberec, Johan Kjølstad, som var slått ut av det som trolig er en matforgiftning.

- VM-laget ble mer klart for i dag. Vi fikk en trasig start med Kjølstad, som kastet opp som en gris etter prologen. Dahl var uheldig som falt, mens Øystein dokumenterer form. Det ble litt lettere, sier Aune.

Dagens russiske vinner var også raskest i kvalifiseringen. Petukhov slo knockout på konkurrentene i finalen og viste at han blir en farlig mann på sprinten i ski-VM i Holmenkollen. Han gikk inn til en klar seier og vant 1,4 sekunder foran Hattestad.

Gløersen, som var nest best i kvalifiseringen, måtte se seg slått av Hattestad i spurten.

Slovensk dobbeltseier Slovenske Vesna Fabjan vant kvinnenes verdenscupsprint. Katja Visnar sørget for slovensk dobbeltseier.

Visnar var raskest i kvalifiseringen, men måtte nøye seg med annenplass i finalen.

Fabjan var raskest på oppløpet, mens Visnar spurtslo polske Justyna Kowalczyk i kampen om annenplassen.

Ingen norske løpere deltok i kvinnenes renn.
(Dagbladet.no/NTB)

BESTE NORDMANN: Ola Vigen Hattestad har friplass som tittelforsvar, og kunne gå uten press på seg i Rybinsk. Det endte med en annenplass for Ørje-løperen, som dermed ble beste nordmenn.Foto: SCANPIX/EPA/VALDA KALNINA
BESTE NORDMANN: Ola Vigen Hattestad har friplass som tittelforsvar, og kunne gå uten press på seg i Rybinsk. Det endte med en annenplass for Ørje-løperen, som dermed ble beste nordmenn.Foto: SCANPIX/EPA/VALDA KALNINA Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer