Gløersen VM-klar etter pallplass i Rybinsk

Sprinttrener Aune fikk gode svar.

VM-KLAR: Anders Gløersen gikk seg inn på det norske VM-laget med tredjeplassen i Rybinsk. Her under NM i Steinkjer i forrige uke.Foto: Ned Alley / Scanpix
VM-KLAR: Anders Gløersen gikk seg inn på det norske VM-laget med tredjeplassen i Rybinsk. Her under NM i Steinkjer i forrige uke.Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det norske VM-laget i sprintlangrenn begynner å ta form, og etter dagens verdenscupkonkurranse i russiske Rybinsk, ble ytterligere én utøver tatt ut til VM på hjemmebane.

Med tredjeplass bak hjemmefavoritten Aleksej Petukhov og Ola Vigen Hattestad, fikk Gløersen grønt VM-lys av sprinttrener Ulf Morten Aune.

- Ola Vigen Hattestad er med som tittelforsvarer, Petter Northug og Eirik Brandsdal er allerede tatt ut, og det er helt åpenbart at Anders Gløersen nå får billett til Oslo-VM etter i dag. Nå må jeg prate litt med trenerkollegene, så tar vi en avgjørelse i kveld, sier Aune til NRK.

Dermed er det én plass igjen til utdeling - en plass som står mellom Johan Kjølstad, Øystein «Pølsa» Pettersen og Johan Kjølstad. Av den nevnte trioen, kom «Pølsa» best ut av det plasseringsmessig i Rybinsk. Han ble slått ut i semifinalen, mens Dahl var falt fra avansement i kvartfinalen.

Enda verre gikk det med VM-sølvvinneren fra Liberec, Johan Kjølstad, som var slått ut av det som trolig er en matforgiftning.

- VM-laget ble mer klart for i dag. Vi fikk en trasig start med Kjølstad, som kastet opp som en gris etter prologen. Dahl var uheldig som falt, mens Øystein dokumenterer form. Det ble litt lettere, sier Aune.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer