Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gloheit Grubben på tredjeplass

- Ønsker meg minusgrader i VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skiskytter Linda Grubben (27) hater mildvær og mente det beste etter tredjeplassen i dagens fellesstart var å legge seg ned til avkjøling i snøen.

- Jeg kunne sovnet i snøen. Det beste med hele løpet var å få legge seg ned etter målgang. Kroppen koker når det blir for mildt, og det er forferdelig å gå renn i slike forhold. Jeg ønsker meg minusgrader i VM, sa Grubben til NTB.

VM starter i høyden i italienske Anterselva om tre uker. Der er sjansene langt større for blå farge på gradestokken.

Hun ble smadret av svenske Anna Carin Olofsson (33), som gikk inn til sesongens annen og karrierens åttende verdenscupseier i utklassingsstil. Tross fire bomskudd slo hun den tyske hjemmefavoritten Kati Wilhelm (30), som bommet tre ganger, med 20 sekunder.
Bølgedal
Grubben satte 19 av 20 skudd i blinken, men ble likevel slått med 37,3 sekunder. Ifølge både Grubben og landslagstrener Audun Svartdal er det helt etter planen at hun skal være i en bølgedal formmessig.

- Tidligere har det vært slik at jeg er blitt bedre etter å ha kjørt meg ned med mange løp i januar, og det er planen nå også. Jeg var ikke i slag i sporet, men skulle selvsagt ønske at jeg hadde vært litt lettere i kroppen. Likevel er jeg ikke bekymret i det hele tatt, sa 27-åringen.

Svartdal bekrefter at eleven følger planen.

- Ingen greier å være helt på topp en hel sesong. Nå skal Linda gå alle rennene i Pokljuka neste uke, så skal hun trene rolig og forberede seg i høyden fram til VM. Det skal gi formutløsning, hevdet treneren overfor NTB.


Berger falt
Grubben skjøt fullt hus på begge liggende skyteserier og gikk så ut i tet. Den norske jenta ble hentet inn og fragått av flere i sporet, mest av alle råskinnet Olofsson, men skjøt en ny feilfri serie på første stående og gikk på ny ut i tet.

Grubben kom inn til siste skuddserie på fjerdeplass etter å ha tapt mer tid i løypa. Da bommet hun en gang og gikk ut som nummer tre.

- Jeg hadde veldig god kontroll på standplass og er veldig godt fornøyd med å være på «pallen» i et løp jeg ikke var på mitt beste langrennsmessig, sa Linda Grubben.

KOKTE: Linda Grubben brettet opp ermene og la seg i snøen etter målpassering. Foto: Scanpix
KOKTE: Linda Grubben brettet opp ermene og la seg i snøen etter målpassering. Foto: Scanpix Vis mer

Tora Berger var den andre norske jenta som fikk gå rennet. Hun falt i starten og havnet langt bak i feltet. Det endte med 20.-plass etter 5 bomskudd totalt.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!