Glohett rundt Glimt-trenerne før kvaliken

- Tent av kritikken, hevder Hoftun.

(Dagbladet.no): Den sportslige ledelsen i Bodø/Glimt har fått mye pepper i sesonginnspurten, til tross for at laget er klar for kvalifisering mot Odd Grenland i kveld.

Tre strake tap mot slutten satte sinnet i kok i Bodø, og spesielt Erik Hoftun har fått høre det av kritikerne nordpå.


- Sportssjef Erik Hoftun og trener Kent Bergersen løses fra ansvaret allerede i dag, skrev Avisa Nordlands Bjørn Lund i sin kommentar mandag, og mente ansvaret i kvalikrunden burde blitt overlatt til de som skal være i klubben også neste år.

Utskjelt på radio

Og under direkteoverføringen fra 1-4-tapet mot Sparta Sarpsborg dagen før brukte Radio 3-redaktør og Aspmyra-speaker Geir Håkon Olsen enda sterkere skyts:

- Kan vi ikke sende den mannen på en enveisbillett til Trondheim og be ham aldri vise seg på Aspmyra eller i Skien? spurte Olsen.

Men Erik Hoftun hevder kritikken på ingen måte har gått innpå ham.

- Det har gjort meg bare enda mer tent på å gjøre en kjempejobb inn mot i morgen og mandag, sa Hoftun til Avisa Nordland rett før avreise til Skien i går.

SISTE INNSATS: Erik Hoftun gir alt for å sende Glimt opp en divisjon, før han drar tilbake til jobb på Lerkendal. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SISTE INNSATS: Erik Hoftun gir alt for å sende Glimt opp en divisjon, før han drar tilbake til jobb på Lerkendal. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

- Ut fra de resultatene vi har hatt i de tre siste kampene, så er det forståelig at det blåser litt. Men internt har vi hatt full backing og støtte hele veien. Og vi har ett fokus, og det er å gjøre det godt i de to kvalikkampene og forhåpentligvis greie det store målet som er opprykk, sier Hoftun, som neste sesong tar fatt på nye utfordringer i Rosenborg.

Fjernet som speaker

Radio 3s Geir Håkon Olsen ble etter radio-slakten av Glimt-trenerne fjernet fra sin bi-jobb som speaker på Aspmyra.

- På bakgrunn av medieoppmerksomheten denne saken har fått, er vi enig om at dette er rett måte å gjøre det på, sier administrasjonssjef i Bodø/Glimt, Tor-Ove Falch.

«Erik Hoftun står og sover. 1-eren på børsen må være sikret og vel så det» og «Oj der vant Erik Hoftun en duell. Da har du vunnet to dueller i dag, Erik. Bra!», var blant Olsen-uttalelsene som skapte bråk i Bodø.

Han innser at det blir problematisk for Glimt å ha en speaker som har vært så mye i fokus.

- Når folk begynte å spørre, hadde Glimt egentlig ikke noe valg. Men jeg har vært veldig kritisk i sendingene også tidligere i sesongen uten at noen har reagert, sier Radio 3-redaktøren.

- Odd favoritter

Trener Kent Bergersen har også en forklaring på de svake resultatene etter at kvaliken var sikret.

- Mange av spillerne har motivasjonsmessig spilt på flatt batteri, rett og slett, konstaterer Bergersen overfor Nettavisen.

Men i kveld skal batteriene være fullstendig ladet opp igjen.

- Dette blir jo som å spille en cupfinale. Da bør det ikke være noe problem å motivere seg, sier han.

Også Bergersen forlater Bodø uansett hvordan det går mot Odd, og han sier han har fått flere tilbud han vurderer.

Før kvalikkampene utroper han ikke overraskende Odd Grenland til favoritter.

- Statistikken fra de siste sesongene tilsier at tippeligalaget er klar favoritt. Men vi er optimister. Vi har forberedt oss godt, sier han.