Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glohett rundt Solbakken: - På randen av fiasko

Kjemper desperat om en plass i Europa League.

NERVEPIRRENDE KVELD: Ståle Solbakken og F.C. København slåss om en plass i Europa. Foto: NTB scanpix
NERVEPIRRENDE KVELD: Ståle Solbakken og F.C. København slåss om en plass i Europa. Foto: NTB scanpix Vis mer

F.C. København og trener Ståle Solbakken står foran en nervepirrende fredagskveld. Laget møter AGF fra Århus til Europa League-playoff i Parken.

For første gang siden 2000 risikerer F.C. København å stå utenfor det europeiske selskap. Ifølge Ekstra Bladet handler kampen om 75 millioner kroner, enorm prestisje - og om hva slags sesong klubben kan oppsummere med at den har hatt.

I OVRSKRIFTENE: Ståle Solbakken pryder sportscoveret på Ekstra Bladet i dag.
I OVRSKRIFTENE: Ståle Solbakken pryder sportscoveret på Ekstra Bladet i dag. Vis mer

- Ståle Solbakken balanserer på randen av fiasko. Det vil nemlig være en fiasko hvis både FC Midtjylland, Brøndby, FC Nordsjælland og altså AGF holder københavnere ute av Europa, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør, Allan Olsen.

Kampstart er klokka 19.00. Solbakken og hans menn har hatt en middelmådig sesong. FC Midtjylland ble seriemester. På de neste plassene fulgte Brøndby og FC Nordsjælland.

Brøndby ble cupmester. Hvis F.C. København skal sitte igjen med noe som helst denne sesongen, må de vinne playoffen mot AGF. Et gruppespill i Europa League er verdt rundt 75 millioner kroner.

- Det vil være katastrofe på flere plan hvis F.C. København mister plassen i Europa League i sesongens siste kamp, skriver Ekstra Bladets sportsredaktør.

- Laget virker ekstremt sårbart i de bakerste rekker. Offensivt bruker de altfor mange sjanser for å score nødvendig antall mål.

Olsen fortsetter:

- Ståle Solbakken sa det egentlig best selv, da han til Ekstra Bladets utsendte til Sønderjyske-AGF med et skjevt smil uttalte at «med den effektivitet vi har vist i det siste, må vi ta dem på straffespark». Det er altså stadig et visst overskudd hos Solbakken, som ellers kan se tilbake på en sesong som må gå i glemmeboka. Nå må kreftene brukes på å gjenoppbygge tidligere tiders storlag - og altså en siste dans på randen av fiasko.

Selv sier Solbakken:

- Presset er også økonomisk. Men først og fremst handler det om vårt eget selvbilde. Å være i Europa har vært kjennetegnet vårt. På den europeiske scenen har vi et helt unikt fundament. Men dette får en knekk hvis ikke spillerne er med hele tida.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media