MELDTE SIN AVGANG: Paul Glomsaker (t.v.) slutter som generalsekretær i Norges Fotballforbund på grunn av uenighet om arbeidsdeling. Her sammen med fotballpresident Yngve Hallén, som vil overta generalsekretærens plikter inntil man finner en midlertidig løsning. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
MELDTE SIN AVGANG: Paul Glomsaker (t.v.) slutter som generalsekretær i Norges Fotballforbund på grunn av uenighet om arbeidsdeling. Her sammen med fotballpresident Yngve Hallén, som vil overta generalsekretærens plikter inntil man finner en midlertidig løsning. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Glomsaker går på dagen som generalsekretær i NFF

- Knytter seg ikke til enkeltsaker, men ulikt syn på blant annet arbeidsdeling.

(Dagbladet): Paul Glomsaker slutter på dagen i stillingen som generalsekretær i Norges Fotballforbund etter uenighet om arbeidsform.

- Dette knytter seg ikke til enkeltsaker, men ulikt syn på blant annet arbeidsdeling, sier Glomsaker i en pressemelding fra NFF.

Forbundsstyret håper å få på plass en konstituert generalsekretær i løpet av kort tid. I mellomtida vil Hallén være den som ivaretar Glomsakers plikter.

Slankekur Den avtroppende generalsekretæren ble ansatt i jobben i november 2009, som permanent løsning etter at Karen Espelund trakk seg tidligere samme år.

Da sto utredning og utvikling av en ny nasjonalarena i Groruddalen høyt på prioriteringslista over Glomsakers arbeidsoppgaver. Men da den norsk-svenske EM-søknaden ble skrinlagt, og NFF hadde brukt 26 millioner kroner på arbeidet uten å få noe igjen, ble generalsekretærens tid i jobben preget av tunge økonomiske nedskjæringer.

- Glomsaker  har vært generalsekretær i en tøff periode, der det er gjennomført en administrativ omorganisering og økonomisk slankekur. Han skal ha sin del av æren for at vi har kommet igjennom dette på en god måte, sier fotballpresident Yngve Hallén, som ikke ønsker å utdype hvilken betydning han og Glomsaker legger i bruken av «arbeidsform» .

- Jeg forholder meg til at det ordet vi bruker. Vi er uenige om arbeidsformen. Utover det er dette en personalsak, sier fotballpresidenten til TV 2 Nyhetskanalen.

Det ble også bråk på forsommeren da Norsk Toppfotball med direktør Niels Røine og og avtroppende RBK-topp Nils Skutle solgte TV-rettighetene for søndagskampene i Tippeligaen til Canal+ uten budrunde og uten at andre aktører var informert. Det førte igjen til krangel og oppvask i såvel mediene som på bakrommet.

Glomsaker var blant dem som var motstandere av avtalen, men ønsker ikke si noe om den var en av grunnene til han brå avskjed.

Politisk bakgrunn Glomsaker ble hentet til generalsekretærstillingen etter ni år som ekspedisjonssjef i Idrettsavdelingen i Kultur- og kirkedepartementet. Sondre Kåfjord var fotballpresident da Glomsaker ble ansatt, og mente NFF hadde gjort et godt valg.

- Jeg er strålende fornøyd med ansettelsen av Paul Glomsaker som ny generalsekretær. Vi har gjennomført en grundig og god prosess , og blant mange gode søkere, var han den desidert best kvalifiserte kandidaten. Han har en solid bakgrunn i kombinasjon med et stort kontaktnett, og har lang og bred erfaring fra idretten og forvaltningen, og kjenner fotballen godt.

I dag er ikke Kåfjord like taletreng.

- Det blir helt feil av meg å kommentere dette, sier Kåfjord til Dagbladet.