Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glomsås overrasket seg sjøl

RAMSAU (Dagbladet :på nettet): I sin VM-debut gikk Hilde Glomsås (20) inn til en imponerende 7. plass på dagens tremil. - Jeg er veldig glad, smiler Rykkinn-jenta som hadde som mål å bli blant de 20 beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det unge skitalentet vant junior-VM på 15 kilometer klassisk i fjor. Siden den gang har hun vist at hun er en skiløper for framtida, og i dag ble hun beste norske løper med en gledelig 7. plass.

- Det er ikke mange som går så bra som første års senior, skryter trener Inge Andersen.

I dag gikk Hilde et jevnt, bra løp, og i perioder gikk hun like bra som vinneren, russeren Larissa Lazutina.

Fornøyd

- Jeg er veldig glad og spesielt fornøyd med det tekniske, smiler Glomsås. Selv var hun overrasket over at det gikk så bra som det faktisk gjorde.

Landslagstrener Inge Andersen gikk også rundt i målområdet som en lykkelig mann i dag.

- Dette er absolutt en positiv dag. Når ungjentene viser dette på en 30-kilometer, ser vi at vi har flere løpere bak de beste, sier Andersen. Målet for jentene var å komme inn blant de 8-20 beste. Det ble en sjuendeplass til Hilde, Tina Bay kom inn til en 12. plass og veteranen Maj Helen Sorkmo ble nummer 16.

- Jeg måtte gå såpass når de andre hadde gått så bra. I dag var det trivelig å gå, smiler Sorkmo.

Synd med Bente

De norske jentene hadde gode ski i dag, og hvis Bente Martinsen hadde vært frisk, kunne også Norge ha vært med og kjempet med russerne om gullet. Men magesjuken stoppet henne. - Vi synes synd på Bente, sier Sorkmo og de andre jentene.

Martinsens mage er nå stabil, og etter en god natts søvn kommer formen gradvis tilbake. Men:

- Sånn er livet. Det er synd at hun ble sjuk. Bente kunne ha kjempet om gullet i dag, sier trener Andersen.