Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Glovarmt utfor venter Kjetil Jansrud. Spådd ti varmegrader

I Val Gardena.

FAVORITT: Etter den strålende sesonginnledningen må Kjetil Jansrud finne seg i å bære favorittstempelet også denne helga når fartssirkuset fortsetter i Val Gardena. Foto: AP Photo/Marco Trovati/NTB Scanpix
FAVORITT: Etter den strålende sesonginnledningen må Kjetil Jansrud finne seg i å bære favorittstempelet også denne helga når fartssirkuset fortsetter i Val Gardena. Foto: AP Photo/Marco Trovati/NTB Scanpix Vis mer

Kjetil Jansrud satser knallhardt på å fortsette fartsfesten han satte i gang i Canada og USA. Alpinstjernen går for to nye seirer i Val Gardena.

- Jeg lever greit som favoritt, men alle vet det er små marginer og at det kan forandre seg fort. Jeg er innstilt på at jeg skal være med å kjempe i toppen både fredag og lørdag, dersom jeg unngår å gjøre store feil, sier Kjetil Jansrud til NTB etter en trening og et avlyst treningsrenn på Saslong skistadion i Val Gardena.

Vinstra-løperen raste inn til annenplass i den treningsomgangen som ble kjørt, og det var han i grunnen brukbart fornøyd med.

- Jeg trives egentlig overraskende godt her, og det er litt i overkant. Det er ingen av partiene i denne traseen som bør passe meg spesielt godt, men jeg har funnet en god løsning på hvordan jeg har klart å kjøre her. Den fine statistikken jeg har her, har jeg tenkt å opprettholde, sier Jansrud.

I fjor sikret han seg både annen- og fjerdeplass, og det var bare uflaks og dårlige marginer som gjorde at det ikke ble seier på ham. I år har han vist både evne og vinnervilje, så han stiller mye sterkere nå.

Mer å gå på - Jeg følte jeg gjorde en del feil i den eneste treningsomgangen vi fikk gjennomført her. Det var absolutt ikke noen sterk omgang jeg presterte. Det følte jeg i alle fall selv, men jeg måtte kjenne litt på løypa. Ikke alt var 100 prosent. Jeg har mye å gå på her, men det har nok de andre også, så der stiller vel flere av de beste ganske likt, mener Jansrud.

Han synes traseen i Val Gardena er spesiell. Ikke bare fordi Jansrud har svært gode erfaringer fra denne bakken de siste årene, men også fordi mange som ikke er spesielt gode i tekniske partier, klarer seg brukbart i ganske tekniske partier i Saslong-traseen. Det er tross alt snakk om bakken med Kamel-puklene, som ikke er den utfordringen for de beste som disse «kulene» var for noen år siden.

Jansrud sier også at det er spesielt å komme til Val Gardena fra fartsrennene i USA og kjenne på følelsen i utfor og super-G igjen etter noen dagers opphold.

- Erfaringsmessig vet man at det ikke bør fortsette i samme spor som i Nord-Amerika, når man er tilbake i Europa igjen. Men det er godt å kjenne som for meg, at det funker ganske bra når jeg er tilbake. Det er en god følelse som jeg får bruke så positivt jeg kan, forteller Jansrud.

Spennende Jansrud er spent på hvordan de vanskelige snøforholdene kommer til å virke inn på rennene fredag og lørdag. Det er svært lite snø i Val Gardena. Det var årsaken til at torsdagens trening ikke ble noe av.

De norske løperne fant en liten snøflekk oppe i lia, og der fikk de trent litt super-G i stedet for utforgjennomkjøring. Det var vellykket, ifølge trener Håvard Tjørhom.

- At det er lite snø trenger ikke å gjøre rennet så veldig spesielt, men det blir nok litt annerledes. Terrenget blir kanskje litt forandret, men det som er spennende, er hvordan de dårlige snøforholdene holder seg i rennet. Vi vet ikke om det er en fordel å starte tidlig eller sent. Vi vet ingenting om hvordan forholdene kommer til å utvikle seg. Det skal jo bli mildt og er spådd opp mot ti varmegrader når utforrennet går fredag. Det gjør mange ting litt usikre. Det gjelder å stå på, og så får jeg telle opp til slutt og håpe det beste, sier Jansrud til NTB.

(NTB)