<strong>STRAFFET GAMLEKLUBBEN:</strong> Mario Gomez skapte seg et navn i Stuttgart. I dag var han tilbake i Mercedes-byen i Bayern-drakt og scoret begge bortelagets mål i 2-1 seieren. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE
STRAFFET GAMLEKLUBBEN: Mario Gomez skapte seg et navn i Stuttgart. I dag var han tilbake i Mercedes-byen i Bayern-drakt og scoret begge bortelagets mål i 2-1 seieren. Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE Vis mer

Gómez leverte da Bayern rykket fra

Scoret to mot gamleklubben Stuttgart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

¨To fulltreffere fra målmaskinen Mario Gómez gjorde at Bayern München fikk forsprang på toppen av tysk Bundesliga med 2-1 over Stuttgart.

Samme kveld som ligatoer Borussia Dortmund ga fra seg to poeng hjemme mot Kaiserslautern, benyttet Bayern muligheten til å skaffe seg en luke på tre poeng. Men det så tidlig stygt ut i bortemøtet med Stuttgart. Etter seks minutter ble Christian Gentner satt opp av Martin Harnik og sendte vertene i føringen.

Sju minutter senere var stillingen utlignet. Rafinha slo ballen inn fra høyrekanten og fant Gómez, som gjorde sitt 14. mål for sesongen. I det 29. minutt fikk Stuttgarts Christian Molinaro sitt annet gule kort for kvelden. Derfra og ut var det enveiskjøring fra gjestene.

Toppform Vertenes keeper Sven Ulreich gjorde en rekke sterke redninger, men måtte se seg slått da Philipp Lahm fant Gómez i feltet i det 57. minutt. Scoringen var den tidligere Stuttgart-spissens 15. på like mange kamper for serielederen.

- Jeg er i toppform og gjør det bra. Men når jeg scorer, sier alle at jeg er i min beste form noensinne. Hvis jeg ikke scorer, blir jeg spurt om hva som er problemet. Jeg prøver kun å gjøre mitt beste og utvikle meg som spiller, sa Gómez, som la til at tittelkampen ikke er avgjort før til våren.

Dortmund-blemme Tittelforsvarer Dortmund tok imot Kaiserslautern med visshet om at bare seier var godt nok for å henge tett på Bayern inn mot vinterpausen i tysk fotball. Det åpnet godt for vertene da Shinji Kagawa gjorde 1-0 etter 26 minutter, men mange sjanser ble misbrukt, og Olcay Sahans scoring etter en time holdt til ett poeng for Kaiserslautern.

- De fortjente poenget. De ga seg ikke og var farlige selv om de ikke kom til mange avslutninger. Vi må respektere utfallet av kampen. Det må mye jobb til for å slå lag som Kaiserslautern, sa Dortmund-trener Jürgen Klopp.

Tetstriden i Bundesliga er likevel jevn etter den 16. runden. Bayern topper med 34 poeng. Bak følger Dortmund og Schalke på 31, Borussia Mönchengladbach på 30 og Werder Bremen på 29.

(NTB)

Tysk 1. Bundesliga fotball søndag, 16. runde:

Borussia Dortmund — Kaiserslautern 1-1 (1-0)
Mål: 1-0 Shinji Kagawa (27), 1-1 Olcay Sahan (60).
80.720 tilskuere.

Stuttgart — Bayern München 1-2 (1-1)
Mål: 1-0 Christian Gentner (6), 1-1 Mario Gomez (13), 1-2 Gomez (57).
60.469 tilskuere.
Rødt kort: Cristian Molinaro (29), Stuttgart.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer