MASKINTAKTER: Etter en vanskelig førstesesong i Bayern-drakta har absolutt alt falt på plass for Mario Gómez det siste året. Forrige sesong stoppet den tidligere Stuttgart-spissen på 28 seriemål. Etter fem serierunder så langt, har han åtte.Foto: SCANPIX/EPA/SVEN HOPPE
MASKINTAKTER: Etter en vanskelig førstesesong i Bayern-drakta har absolutt alt falt på plass for Mario Gómez det siste året. Forrige sesong stoppet den tidligere Stuttgart-spissen på 28 seriemål. Etter fem serierunder så langt, har han åtte.Foto: SCANPIX/EPA/SVEN HOPPEVis mer

Gómez scoret fire da Bayern gikk til topps

Herjet med Freiburg i sjumålsseier.

Mario Gómez er i knallform og fornektet seg ikke hjemme mot Freiburg lørdag. Bayern München-spissen klemte til med fire scoringer i 7-0-seieren.

Kampen ble som en fest for Bayern, som tok seg til topps i tysk Bundesliga med fire strake seirer. Gómez har gjort åtte mål på fem seriekamper og startet målshowet etter åtte minutter mot Freiburg. 1-0-scoringen ble fulgt opp av to fra Franck Ribéry, og Bayern gikk til pause med tremålsledelse. I annen omgang laget Gómez ekte hattrick, før innbytter Nils Petersen rundet av til 7-0 like før slutt.

- Jeg er glad for å score mål, men det er viktigere at vi gjør det bra som et lag. Det var en flott kamp, og jeg koste meg, sa Ribéry.

Sjeldent Dortmund-tap Lørdagens store overraskelse kom da Hertha Berlin slo regjerende seriemester Borussia Dortmund 2-1 borte. Raffael og Peter Niemeyer scoret for gjestene, mens Robert Lewandowski puttet på et trøstemål for Dortmund i det 88. minutt.

Hoffenheim tok en knallsterk 4-0-seier over Mainz på bortebane lørdag. Roberto Firmino gjorde 1-0 før pause, mens Ryan Babel puttet to mål i annen omgang. Den siste scoringen kom ved et selvmål av Mainz? Nikolce Noveski.

Håvard Nordtveits Borussia Mönchengladbach fortsatte sin triumfferd ved å slå Kaiserslautern 1-0 på hjemmebane lørdag. Nordmannen fikk 15 minutter som innbytter i en kamp der Juan Arango ble matchvinner etter 58 minutter. Mönchengladbach, som i fjor måtte ut i omspill for å unngå nedrykk, er på 2.-plass med to poeng færre enn Bayern München

Skjelbreds klubb sliter Like bra gikk det ikke for Mohammed Abdellaoues og Henning Haugers Hannover, som fikk et tøft bortemøte med Stuttgart.

Shinji Okazakis scoring etter ni minutter sørget for en tidlig kalddusj for gjestene. I annen omgang scoret Zdravko Kuzmanovic og Serdar Tasci for vertene og sørget for 3-0-seier. Hauger satt hele kampen på benken, mens Moa sto over på grunn av en muskelskade.

Også Per Ciljan Skjelbred og Hamburg gikk på et surt tap lørdag kveld. Nordmannens lag maktet ikke å score i nabooppgjøret mot Werder Bremen, og to mål av Claudio Pizarro ordnet 2-0-seier til vertene.

Skjelbred fikk 76 minutter for laget som stadig ligger sist i Bundesliga med ett fattig poeng på fem kamper. Werder Bremen er på sin side serietoer. Bare målforskjellen skiller opp til Bayern München.

(NTB)