UTESTENGT: Den brasilianske fotballspilleren Diego Tardelli er utestengt i én kamp for å ha gnidd seg i ansiktet under avspillingen av den kinesiske nasjonalsangen nylig. Foto: Jeff Zelevansky/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
UTESTENGT: Den brasilianske fotballspilleren Diego Tardelli er utestengt i én kamp for å ha gnidd seg i ansiktet under avspillingen av den kinesiske nasjonalsangen nylig. Foto: Jeff Zelevansky/Getty Images/AFP/NTB ScanpixVis mer

Gned seg i ansiktet under nasjonalsang. Nå er han utestengt

- Tardellis oppførsel var ikke høytidelig nok da nasjonalsangen ble avspilt og sunget, heter det i en uttalelse.

Den brasilianske fotballspilleren Diego Tardelli er utestengt i én kamp for å ha gnidd seg i ansiktet under avspillingen av den kinesiske nasjonalsangen nylig.

33 år gamle Tardelli, som spiller for den kinesiske klubben Shandong Luneng, strøk hånden over ansiktet da nasjonalsangen ble avspilt i forkant av seriekampen mot Shanghai SIPG søndag.

Kina innførte i fjor en lov der det fremgår at den som ikke viser nasjonalsangen tilstrekkelig respekt skal straffes. Tardelli er ikke den første profilerte personen som blir offer for denne paragrafen.

- Tardellis oppførsel var ikke høytidelig nok da nasjonalsangen ble avspilt og sunget, og den kan gi en negativ samfunnsmessig påvirkning, heter det i en uttalelse fra Kinas fotballforbund.

Avgjørelsen om å straffe brasilianeren sjokkerte mange fans.

- Er det å ta på sitt eget ansikt uverdig oppførsel? Det er litt av en overdrivelse, skrev en av dem på den kinesiske Twitter-lignende mikrobloggtjenesten Weibo.

Andre støttet reaksjonen mot Tardelli.

I takt med at interessen for den kinesiske toppserien i fotball øker, har fotballforbundet i landet hatt det travelt med å dele ut karantener, bøter og advarsler for forseelser på og utenfor banen. Mange av forseelsene ville neppe ledet til noen reaksjon i andre land.

Shanghai SIPG ble ilagt en bot og en advarsel av forbundet for å ha ankommet sent til søndagens kamp.

Utestengelsen av Tardelli kommer bare uker etter at myndighetene i Shanghai plasserte en populær videoblogger i arrest i fem dager for å ha veivet med armene og etterlignet en dirigent under avspilling av nasjonalsangen.

Brudd på loven som omhandler oppførsel under avspilling av den kinesiske nasjonalsangen kan straffes med fengsel i inntil tre år.