Krisa i Rosenborg

- Gnisninger mellom Bendtner og Horneland

Stabæks midtstopper, Vadim Demidov, hevder du kan se det på kroppsspråket.

LITE SPILLETID: Nicklas Bendtner sliter kraftig med spilletida i Rosenborg. Foto: NTB scanpix
LITE SPILLETID: Nicklas Bendtner sliter kraftig med spilletida i Rosenborg. Foto: NTB scanpixVis mer

Det vakte oppsikt da Rosenborg-trener Eirik Horneland vraket Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund til kampen mot Sarpsborg 08 søndag. De to veteranene ble benket til fordel for 19 år gamle Erik Botheim.

Etter treninga på Lerkendal i går var Bendtner tydelig misfornøyd:

- Jeg skjønner ikke noe av vrakingen. Jeg er i god form og arbeider hardt. Men jeg har ikke snakket med treneren, så jeg vet ikke årsaken til at jeg ikke får spille, sa han foran pressekorpset, ifølge Adresseavisen.

I programmet «Fotball-mandag» på Eurosport i går kveld var Stabæks midtstopper, Vadim Demidov, krystallklar på hva som er situasjonen mellom Bendtner og Horneland:

- Det er klare gnisninger hvis du ser på kroppsspråket. Og Bendtner er smart. Han vet at mediene er på allerede, uttalte Demidov.

HARDT PRESSET: Eirik Horneland fikk sin første seier med Rosenborg i serien søndag. Det var uten bidraget til Nicklas Bendtner. Foto: NTB scanpix
HARDT PRESSET: Eirik Horneland fikk sin første seier med Rosenborg i serien søndag. Det var uten bidraget til Nicklas Bendtner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mens Bendtner hadde klippekort under den forrige treneren, Kåre Ingebrigtsen, slipper han nå til i noen småminutter her og der. Søndag var han et tredjevalg da Rosenborg slo Sarpsborg 1-0 foran et glissent Lerkendal med i overkant av 10.000 tilskuere.

STABÆK-STOPPER: Vadim Demidov. Foto: NTB scanpix
STABÆK-STOPPER: Vadim Demidov. Foto: NTB scanpix Vis mer

For da Botheim ble byttet ut etter 57 minutter var det Søderlund som kom inn. Bendtner satt på benken under hele kampen.

- Jeg vil tro at det finnes en forklaring på hvorfor jeg ikke spiller, sier dansken med ei fortid i Arsenal og Juventus.

- Han (Horneland) har fortalt mye til dere i media, men til meg har han ikke sagt noe. Derfor er jeg uforstående til dette, og jeg er ikke tilfreds med situasjonen.

Av uttalelsene er det lett å tolke at de to ikke har all verden med kommunikasjon.

- Vi snakket sammen før seriekampen mot Bodø/Glimt (31. mars), sier Bendtner.

Selv uttaler Horneland til Eurosport at laguttaket handler om hvem han anser for å være de beste spillerne for øyeblikket. Han mener laguttaket er en tydelig tilbakemelding til spillerne.

På «Fotball-mandag» langet Mjøndalen-spiller Christian Gauseth ut mot Bendtners uttalelser om laguttaket:

- Jeg synes det er veldig umusikalsk innad i en spillergruppe dagen etter en seier. Du hadde to unggutter i Botheim og (Emil) Ceide som endelig fikk slippe til. Laget vant etter en veldig trøblete sesongstart og han valgte ikke å være med og feire foran fansen. I tillegg uttaler han seg slik dagen etterpå. Det synes jeg kler Eliteseriens største profil dårlig.

Kommentator for Eurosport, Petter Bø Tosterud, er også kritisk. På spørsmål om hva han tenker om at det er så lenge siden Bendtner hadde en «ordentlig prat» med Horneland, svarte han i programmet:

- Jeg tenker at han har gitt opp. Er du interessert i å spille for Rosenborg med det han har oppnådd, så tar du praten selv. Det er ingen vits i at Horneland skal komme til ham hvis han ikke har den indre driven for å spille for Rosenborg.

- Horneland satte innpå Erik Botheim, som han selv har uttalt er i veldig dårlig fysisk form. Botheim ble kjempeoverrasket over at han ble valgt foran Nicklas Bendtner. Det er en fullstendig missmatch. Jeg har ingen tro på at Bendtner spiller i Rosenborg etter sommeren.

Overfor Dagbladet begrunner Horneland valget av Botheim slik søndag:

- Det går på at han har vist en inspirasjon i treningshverdagen. En inspirasjon i garderoben. En inspirasjon som har vært viktig for gjengen. Jeg synes han går utpå der med den riktige attituden, det er gledelig.

- Hvordan synes du Botheim klarte seg mot Sarpsborg?

- Veldig bra. Han viste at han hadde lyst til å gå i krigen. Det var deilig å se en unggutt gå så hensynsløst til verks.

- Hvordan reagerte Søderlund og Bendtner på at du satte dem ut?

- Det har jeg ikke spurt om.

Rosenborg møter Lillestrøm borte lørdag.

SKUFFET: Ohi Omoijuanfo fikk langefingeren av en tilskuer - og slo hardt tilbake. Video: Eurosport. Vis mer
Eliteserien
Molde751117-616
Bodø/Glimt641115-913
Odd64119-513
Vålerenga732210-911
Viking63129-810
Kristiansund73137-810
Mjøndalen622210-118
Brann72239-108
Haugesund62139-77
Ranheim62138-87
Sarpsborg61415-57
Stabæk62136-97
Lillestrøm62134-97
Strømsgodset61239-115
Rosenborg61233-95
Tromsø61145-114