NUMMER TO: Kjetil Jansrud kommer stadig nærmere sin første verdenscupseier i alpint. I dag ledet han storslalåmrennet etter 1. omgang, men måtte gi tapt i finaleomgangen til tross for at han kjørte meget sterkt. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati
NUMMER TO: Kjetil Jansrud kommer stadig nærmere sin første verdenscupseier i alpint. I dag ledet han storslalåmrennet etter 1. omgang, men måtte gi tapt i finaleomgangen til tross for at han kjørte meget sterkt. Foto: AP Photo/Alessandro TrovatiVis mer

Gnistrende Jansrud mistet seieren i siste heng

Men sikret karrierebeste. - Gudebenådet skiløper, sier Aamodt.

||| (Dagbladet): Kjetil Jansrud ser ut til å ha truffet perfekt med oppladningen inn mot OL om 13 dager.

I går havnet han på pallen for andre gang i karrieren etter å ha kjørt seg opp fra sjette- til tredjeplass - og i dag var han svært nær sin aller første verdenscupseier i storslalåm i Kranjska Gora.

Jansrud sto alene igjen på toppen i finaleomgangen, med 47 hundredelers ledelse på Marcel Hirscher fra Østerrike.

Nordmannen kjørte gnistrende på toppen og økte forspranget til 54 hundredeler, og ved siste mellomtid hadde han et kvart sekund å gå på.

Tapte i siste heng
Hirscher kjørte imidlertid i et morderisk tempo i det siste henget, og Jansrud greide ikke helt å matche østerrikernes tempo på slutten.

I mål var han nummer to, 45 hundredeler bak.

En sterk prestasjon av Jansrud, som likevel så litt skuffet ut idet han kikket opp på resultattavla.

- Han taklet presset å lede veldig bra, og kjørte en kjempeomgang. Hirscher sa jo i seiersintervjuet at han hadde kjørt sitt livs beste omgang, og at han hadde fullklaff hele veien. Kjetil har nok større toppfart enn ham, men han greide ikke å fullføre helt inn. Uansett en kjempefin erfaring for Kjetil å lede, og han taklet det veldig bra. Hirscher var bare litt bedre i dag, sier vår gamle alpinkonge Kjetil André Aamodt i NRKs studio.

Overrasket over ledelse
25-åringen var svært overrasket da han ledet han med 11 hundredeler etter 1. omgang, til tross for at han følte det hadde gått «treigt.»

- Jeg synes jeg kjørte som en normal treningsomgang. Gjorde ingen feil, men ikke helt perfekt, sa han til NTB.

Kjetil André Aamodt gleder seg stort over at Jansrud omsider får ut potensialet sitt.

- Kjetil er en gudebenådet skiløper. Men han kan lære litt av Aksels holdninger, treningsmetoder og råskap. Jeg tror det kommer nå, og det er greit at suksessen kommer som 25-åring. De som vinner tidlig forsvinner gjerne fort. Både Hermann Maier og Bode Miller vant sine første renn som 25-åring, sier Aamodt i NRKs studio.

Han tror også Aksel Lund Svindal har godt av å få en landsmann han kan bryne seg på.

- Det tar av litt av presset, samtidig som Kjetil utfordrer ham. Aksel vil sikkert være best på det norske laget, men han gleder seg med resten av laget. Å ha flere å spille på inn mot OL er en styrke.

Lund Svindal lå på niendeplass etter første omgang, men falt nedover på resultatlista etter en høyst middelmådig 2. omgang. Vårt sterkeste alpinkort tapte tid hele veien til den daværende lederen Davide Simoncelli, og var 88 hundredeler bak i mål, som bare holdt til en foreløpig fjerdeplass.