Günther Mader rammet av alvorlig hjerneblødning

WIEN (NTB-Reuters): Østerrikeren Günther Mader, som la alpinskiene på hylla etter verdenscupfinalen i Crans Montana for tre uker siden, ligger alvorlig syk på et sykehus i Innsbruck. 34-åringen blir behandlet for alvorlige blødninger i hjernen.

Det er uklart om Mader har hatt et hjerneslag, men i en melding fra universitetsklinikken i Innsbruk i dag heter det at tilstanden er stabil. Han blir behandlet på intensivavdelingen, men situasjonen er ikke lenger kritisk.

Mader, som ble toer i den totale verdenscupen både i 1995 og 1996 (bak Lasse Kjus), følte seg uvel og ble kjørt til sykehus etter en fotballkamp fredag.

Han ble raskt tatt under behandling av, blant andre, Erich Schmutzhard, en av legene som behandlet formel 1-kjøreren Karl Wendlinger etter at han pådro seg store hjerneskader i Monaco for fire år siden.

I sin aktive karriere var Günther Mader på seierspallen i verdenscupen 14 ganger. I løpet av de 11 årene han konkurrerte på topplanet vant han seks medaljer i VM- og OL-sammenheng.

Han offentliggjorde beslutningen om å legge opp etter storslalåmrennet i verdenscupfinalen i Crans Montana midt i mars.