Go' fotball i gave

LERKENDAL: Nils Arne Eggen var stolt og rørt over det laget hans presterte på 61-årsdagen hans i går kveld. - Spillemessig var dette en bra gave for meg, sier han til Dagbladet.

Selv om gubben var misfornøyd med uavgjort mot et av verdens beste fotballlag, kunne han ikke skjule at han var rørt over det han så på Lerkendal i går. For RBK spilte festfotball til ære for den avtroppende Trener-Kongen.

- Ja, jeg blir jo rørt, men det er først etter kampen, når jeg får tenkt meg litt om. Under kampen har jeg mer enn nok med å fortelle folk hva de skal gjøre, flirer Eggen.

Han rangerer gårsdagens kamp som en av de aller beste kampene, kanskje den beste de har spilt i Champions League, rent spillemessig.

- Den kampen vi hadde mot Paris St. Germain for to år siden var god. Det samme var kampen mot Olympiakos og den vi vant mot Legia Warszawa. Men det er jo tilbake i kritt-tida.

- Er du overrasket over at dere spilte så bra som dere gjorde? Dere laget fire sjanser på de første ti minuttene?

- Njei, jeg vet jo at gutta bruker å løfte seg når vi spille i Champions League. Og vi visste vi hadde en god sjanse mot Inter. De er vant til å stå og få trille ball bak i rekkene. Det ga vi dem aldri anledning til. Men jeg er skuffet over resultatet. Når vi får utvisninga på han Cannavaro, så slipper vi oss nedpå. Vi burde ha halt dette i land.

Aldri bakpå

Like fullt. I går viste Eggen igjen hvilken offensiv fotballtaktiker han er. RBKs mål var å presse høyt fra start, og sette en real støkk i feterte og seierssikre italienske ballmillionærhoder.

- Denne kampen beviser det jeg alltid har sagt. At RBK ikke kan legge seg bakpå mot sånne lag som Inter. Vi skal gå ut for å score mål, sier han.

Og han konstaterte fornøyd at taktikken med å sette Azar Karadas i angrepsrekka slo til.

- Vi hadde bestemt oss for Azar ganske tidlig. Vi visste at vi kom til å få et overtak på dem i lufta.

Etter kampen ville han slett ikke snakke om sin egen bursdag.

- Nei, det er da ingen prestasjon å bli 61 år. Det klarer de fleste, ler han.

- Blir det ikke litt kake engang?

- Nei, jeg trenger ikke det, jeg, ler han og klapper seg på magen.

Spak Cuper

I går briljerte han som vanlig på pressekonferansen etter kampen.

- Du trenger da ikke å gjenta det jeg sier på norsk til ham, ropte han til den italienske tolken da det endelig entret en italiensk journalist på den internasjonale pressekonferansen.

- Kom igjen. Spør i vei! Vi kan ikke vente på italienerne.

Tonen var atskillig mer dempet da Inter-trener Hector Cuper ankom pressekonferansen.

- Jeg er overrasket over hvor gode RBK var. De hadde en fysisk fordel over oss. Og dermed vant de det meste av dueller i store deler av kampen, sa Cuper, som sa seg fornøyd med uavgjort.

Bedre Tippeliga

RBK-spillerne var ditto skuffet over resultatet, men humøret tok seg opp da de begynte å snakke om det de presterte på banen.

- Det er nesten uvirkelig at jeg står her og er skuffet etter å ha vært med og rundspilt Inter i lange perioder av en kamp, og scoret to mål mot et av verdens beste lag. For ti år siden ville det vært en illusjon, sier Harald Brattbakk, som burde ha scoret på RBKs største sjanse.

- Og hva med dere gutta. Skal dere feire Eggen i natt?

- Å nei. Jeg ser han fikk en blomsterkvast. Han får greie seg med det, ler Brattbakk.

Takk for kampen: Nils Arne Eggen gliste fra øre til øre da han tok Inter-trener Hector Cuper i hånda etter kampen.