Go' foten farlig igjen

BISLETT (Dagbladet): Stig Inge Bjørnebye (28) har hatt en småtung vinter i Liverpool og har også fått kritikk for Drillos-innsatsen. Men slapp av, Stig Inge mistet aldri trua på seg sjøl, og har kommet seg styrket gjennom nok en bølgedal. Mot Mexico sto han bak fire av målene.

- Gøy, sier Stig. Og nøyer seg med det. Han er ikke den som tar av, enten det går til himmels eller rett i bånn. Reflektert, fornuftig, alltid veloverveide uttalelser. Det er Stig Inge Bjørnebye.

I vinter, da han ikke kom på laget i Liverpool, nektet han å snakke om det med pressen. Alt han sa var at «han tok utfordringen og skulle stå på». Det var akkurat det han gjorde, og på våren var han igjen fast inventar.

Og i dag kan han også si litt mer om det han gjennomgikk i vinter.

Lojalitet

- Jeg visste ærlig talt ikke hva jeg skulle si til pressen. Jeg er ikke typen som bruker avisene til å klage og syte over egen situasjon. Jeg synes det er mye bedre å stå på, jobbe og være så god på trening at Evans måtte ta meg med på laget igjen, sier Stig Inge.

Lojalitet er en hellig leveregel for Stig Inge.

Lojaliteten til arbeidsgiver Liverpool er udiskutabel.

Lojaliteten til Drillos kjenner knapt grenser.

Da Stig Inge satt på Liverpool-benken, var han hele tida i dialog med Drillo.

- Jeg har hele tida følt at jeg har hatt Drillos tillit. Det har vært veldig betryggende.

Realt av Drillo

- Men Drillo snakket i vinter om at han ikke likte at spillerne hans satt på benken, ble du ikke urolig av det?

- Egentlig ikke.

- Drillo fortalte meg at han gjerne ville ha meg med til VM, men at han ikke kunne ta meg ut om jeg ikke var god nok. Det synes jeg er veldig realt sagt av Drillo. Derfor har jeg også hatt stor ro omkring VM-diskusjonen.

Sier altså den faste vensrebacken som i en periode ikke var fullt så sikker lenger. Han ble åpent målt opp mot Bent Skammelsrud.

Om det har vært det tidligere, er det ingen tvil lenger nå. Stig Inge er Drillos venstreback i VM.