God bedring, Matta

Selv sportssider i avisene kan få en til å stoppe opp og tenke over livets brutale realiteter. Sidene 32 og 33 i dagens Dagbladet er et slikt stoppested.

Alle liker Svein Matta Mathisen.  Foto : Morten Pedersen / Dagbladet
Alle liker Svein Matta Mathisen. Foto : Morten Pedersen / DagbladetVis mer

Oslo - torsdag 20. januar

SVEIN MATHISEN (58) — hele Norges Matta — er en venn, god kamerat og tidligere kollega i mediabransjen. Sist sommer ble han brutalt taklet bakfra av selve livet — kreft, var diagnosen. Og som alle andre som rammes av sykdommen kjemper nå Svein sin tøffeste kamp.

Han gjør det slik han spilte.

I angrep.

I GÅR KVELD ble Matta trillet inn i Sørlandshallen for å se Start møte svenske GAIS i Color Line Cup. Han er ennå ikke helt på beina etter fysisk krevende og krafttømmende behandlinger, men offensiv er han, som alltid.  Du ser at han er sjuk, veldig sjuk også  — og bildet i Dagbladet likner ikke på den Svein jeg kjenner. Men det at han i det hele tatt tar seg dit og sitter der sammen med 930 andre Start-venner en onsdagskveld i januar likner på Svein.

Det er Matta.

Og det er ikke till å ta feil av.

SVEIN ER EN av de få menneskene og fotballspillerne jeg kjenner som ingen har noe negativt å si om. Matta er Matta, hele Norges Matta, og alle liker denne gutten. Basta. Og derfor er det godt å se dagens dobbeltside i Dagbladet - en virkelighetsreportasje som forteller oss at en av fotballhistoriens blideste og mest joviale karer ikke sutrer selv om han er blitt brutalt felt fra blindsida.
 
Av noe han ikke så komme.

God bedring, Svein — vi tenker på deg alle sammen.

Selv de som ikke alltid deler mitt syn er enige i det.

PS! Ingen kamper er viktigere enn den Svein kjemper nå. Ingen.  

Vis mer