- God bedring, Per Ciljan

Houllier krysser fingrene.

LYON (Dagbladet.no): Lyon-manager Gerard Houllier avsluttet dagens pressekonferanse med en uoppfordret lykkeønskning til Per Ciljan Skjelbred, som pådro seg en stygt beinbrudd i Rosenborgs hjemmekamp mot Olympiakos for to uker siden.

- På vegne av av alle spillerne og alle som jobber i Lyon, ønsker jeg Per Ciljan Skjelbred alt det beste, sier den tidligere Liverpool-sjefen.

- Han er en lovende spiller, og vi tenker på ham. Vi håper han kommer raskt tilbake.

UbeseiretHoullier avviser at Lyon tar lett på morgendagens kamp, sjøl om enkelte av de faste A-lagsspillerne vil bli hvilt og kampen ikke har noen betydning for sluttstillingen i gruppa.

- Billettene er nesten utsolgt og vi må gi publikum en god og underholdene kamp. Dessuten er dette første året Lyon kan gå ubeseiret gjennom gruppespillet, og det er en statistikk vi ikke ønsker å ødelegge.

- Likevel var kampen i Trondheim viktigere. Hadde Rosenborg vunnet der, hadde de vært på god vei til avansement, og det samme skjedde med oss fordi vi vant. Jeg vet ikke helt hvordan morgendagens kamp blir, men det blir nok annerledes enn i Trondheim.

- God bortestatistikk
Lyon er ikke bare ubeseiret i Champions League - de har heller ikke tapt i serien, og har skaffet seg et stort forsprang på de andre lagene.

Det betyr derimot ikke at Houllier tror på noen enkel kamp mot Rosenborg, som har hatt en svært skuffende sesong hjemme i Norge.

- Det er bare å se på deres bortestatistikk i Champions League, så ser man at det ikke blir enkelt. De vant 3-1 borte mot Olympiakos og ledet 1-0 til pause mot Real Madrid.

- De har med andre ord bare tapt én av fire omganger borte, og det er imponerende.

SERIØS: Gerard Houllier avviser at Lyon tar lett på morgendagens kamp mot Rosenborg selv om franskmennene allerede er videre i mesterligaen. Foto: TOM E. ØSTHUUS
SERIØS: Gerard Houllier avviser at Lyon tar lett på morgendagens kamp mot Rosenborg selv om franskmennene allerede er videre i mesterligaen. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer
SYMPATISK: Helt uoppfordret sendte Lyon-manager Houllier ønsker om god bedring til Per Ciljan Skjelbred.