Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rallycross:

God dag for Petter Solberg: - Det var fantastisk

Nummer tre.

TREER: Petter Solberg kjørte inn til tredjeplass i VM-runden i rallycross i belgiske Mettet. Runden ble vunnet av hans lagkamerat Johan Kristoffersson.
 Foto: NTB Scanpix
TREER: Petter Solberg kjørte inn til tredjeplass i VM-runden i rallycross i belgiske Mettet. Runden ble vunnet av hans lagkamerat Johan Kristoffersson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Solberg kjørte inn til tredjeplass i VM-runden i rallycross i belgiske Mettet. Runden ble vunnet av hans lagkamerat Johan Kristoffersson.

Finalen ble en ren landskamp mellom Sverige og Norge. Petter Solberg og Andreas Bakkerud møtte Johan Kristoffersson, Timmy Hansen, Kevin Eriksson og VM-leder Mattias Ekström.

Solberg fikk en flott start på finalen og ledet lenge, men han kom litt for langt ut i en sving i løsgrusen. Dermed kunne Hansen smette forbi. I kampens hete måtte Bakkerud svinge unna Solberg, og han havnet inn i en dekkbarriere. Hansen fikk en punktering mot slutten og måtte slippe Kristoffersson foran seg. Det skilte bare ni tusendeler ned til Solberg.

– Det var fantastisk med to mann på pallen. Jeg fikk en veldig god start, men dessverre hadde jeg litt problemer med giringen og klarte ikke å holde på ledelsen, sa Solberg.

– Det er det samme hvem av oss som vinner. Dette er mitt lag, og endelig er vi på pallen. Selvsagt skulle jeg ha vunnet selv også, men jeg hadde problemer med både dekk og girene. Jeg har hatt tre punkteringen i løpet av helgen og hadde derfor bare igjen fem dekk foran finalerundene, sa en tydelig rørt Solberg til NRK.

Han fikk gratulasjonsklemmer av sønnen Olivier i depotet etter løpet.

Revansj

Solberg tok nest flest poeng innledningsvis, og han vant sin semifinale foran Bakkerud og fikk ytterligere 6 poeng. Nordmannen kjørte så raskt i sin semifinale at han fikk beste startspor i finalen.

Solbergs VW-lag har slitt så langt i VM, men fikk en liten revansj i helgen med seier og tredjeplass.

Solberg sikret seg 15 verdifulle mesterskapspoeng ved å bli nummer to etter fire kvalifiseringsrunder. Kun hans svenske teamkamerat Kristoffersson gjorde det bedre totalt sett.

14 poeng bak

Der 42-åringen var raskest og deretter nest best i lørdagens kvalifiseringsrunder, ble Solberg søndag nummer fire og seks. Kristoffersson var uslåelig i begge de to siste omgangene.

VMs sammenlagtleder Mattias Ekström fikk bare med seg åtte mesterskapspoeng innledningsvis og ble nummer fire i finalen.

Ekström, som er tittelforsvarer, har vunnet de tre første VM-rundene. I sammendraget har han 101 poeng mot Kristofferssons 98. Solberg har 87 på tredjeplass. Bakkerud er nummer seks med 52 poeng.

(NTB)