Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

God dag, sov godt

Åtte timers tidsforskjell er Samaranchs hevn over Vegard Ulvangs demokratisyt på Lillehammer, stønnet Sjåvi-9 ved frokosten i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte timers tidsforskjell er Samaranchs hevn over Vegard Ulvangs demokratisyt på Lillehammer, stønnet Sjåvi-9 ved frokosten i går morges. Sjåvi-9 har aldri vært noen A-PC, men nå er han verre om morgenen enn noensinne.

- I så fall en mislykket hevn, svarte jeg. - Luringen Ulvang slipper nok å stå opp i grisotta. Han jobber jo bare i TV2, og er i Hakuba med både frue, turkamerater og kokk. Som vanlig når IOC finner på noe, er det vi uskyldige som må lide.

Så ble det stille, helt til Deres uavhengige ekspertkommentator bråvåknet med ansiktet i kornblandingen. Disse såkalte lekene tar på.

  • Sjåvi-9 har et poeng. Urimeligheten i dinosaurforeningen IOCs vedtak om å legge vinter-OL til den globale østkanten blir tydeligere for hver eneste natt. For det første ble det bare én norsk gullmedalje i løpet av de fem første nettene, i seg selv et slag mot vinteridrettens ånd; for det andre strisnør det ukurant japansk snø uten skam og blygsel, for det tredje er det ingen tilskuere med dombjeller og artige hodeplagg langs langrennsløypene, for det fjerde blir alle viruskranke og for det femte foregår alt på helt feil tid av døgnet.
  • Jeg kunne nevnt flere slike fadeseeksempler, men spør heller: Hvor var Jan Staubo og Gerhard Heiberg da Nagano fikk lekene? Ute for å legge brostein på Slottsplassen? Uansett er resultatet av deres vankelmodighet at millionvis av nordmenn nå raver omkring i en stadig mer hasardiøs søvnliknende tilstand, med de farer for sivilsamfunnet som det medfører.
  • Man trenger ikke være ekspert (men det hjelper) for å begripe at disse lekene burde ha gått på natt, Nagano-tid. Med arenaene opplyst av rislamper og deltakere iført selvlysende drakter og små oljelamper på hodet kunne dette OL ha fått et hårdt tiltrengt særpreg. Men ble jeg spurt til råds? Fikk jeg støttebrev fra Anne Enger Lahnstein? Hvor var verdikommisjonen og statsmeteorologen? Hadde de allerede sovnet, alle sammen?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!