Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

God EM-trekning for håndballgutta

Møter Frankrike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske håndballgutta havnet i gruppe 7 med Litauen, Belgia og Frankrike i EM-kvalifiseringen. De to beste fra hver gruppe går videre.

Norge var andreseedet til torsdagens trekning. Både Litauen og Belgia bør være overkommelige motstandere, mens Frankrike i lengre tid har dominert herrehåndballen. I EM i januar ble det imidlertid exit i mellomspillet etter tap mot blant andre Norge (24-29).

Litauen har kun kvalifisert seg til EM én gang. Det skjedde i 1998. Siden den gang har ikke landet tatt del i noen større internasjonale mesterskap.

Belgia deltar på sin side i sin første EM-kvalifisering siden 2008/09 da de prøvde å ta seg til EM i 2010. Belgierne slo Tyrkia i play off på sin vei til en plass i EM-kvaliken.

Mesterskapet arrangeres i Kroatia i januar 2018.

Tøffere for svenskene Vår nabo i øst fikk trolig en av de tøffeste gruppene. Sverige møter Russland, Montenegro og Slovakia. Danmark skal på sin side bryne seg på Ungarn, Nederland og Latvia.

De regjerende mesterne fra Tyskland bør ha en grei oppgave med å ta seg videre fra gruppe 5 med Slovenia, Portugal og Sveits.

VM-kval Norge spiller VM-kvalifisering i juni i dobbeltkamp mot Slovenia.

Sammenlagtvinneren går til verdensmesterskapet i Frankrike neste år. De norske gutta har ikke spilt VM siden 2011.

Sist helg mislyktes Norge i å sikre seg OL-plass. Det ble klart tap mot Kroatia i den avgjørende kampen.

Dette er Norges EM-fasit i de seks siste mesterskapene:

2016: 4

2014: 14

2012: 13

2010: 7

2008: 6

2006: 11

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart