KAN JUBLE: Christian Berge, om han får fortsette som landslagstrener, har gode EM-sjanser etter dagens trekning.Foto: AFP  / SCANPIX / BO AMSTRUP
KAN JUBLE: Christian Berge, om han får fortsette som landslagstrener, har gode EM-sjanser etter dagens trekning.Foto: AFP / SCANPIX / BO AMSTRUPVis mer

God EM-trekning for håndballgutta

Men Kroatia blir en hard nøtt.

Norge møter Kroatia, Nederland og Tyrkia i gruppe 1 i EM-kvalifiseringen i håndball for menn.

- Jeg vil si det er en god EM-kvalifiseringsgruppe. Kroatia er en av verdens beste håndballnasjoner og er ofte med i kampen om medaljer i mesterskap. Tyrkia og Nederland er derimot lag vi helt klart skal kunne hamle opp med. Her er det gode muligheter, sier landslagets assistenttrener Glenn Solberg til NTB.

De første kampene spilles i oktober, og EM-kvalifiseringen avsluttes i juni neste år.

VM første mål - Akkurat nå tenker vi ikke så mye på denne kvalifiseringen, men derimot mot VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike. Vi må først ta oss til VM, og så får vi ta det andre deretter, sier Solberg.

Christian Berge er engasjert som midlertidig landslagssjef og skal lede laget i de to VM-kvalifiseringskampene mot Østerrike i juni. Det er imidlertid mye som tyder på at han får fortsette i jobben.

I forrige uke ledet Berge Norge i tre landskamper i Danmark. Det ble et hederlig tomålstap for Frankrike, mens både Danmark og Slovenia ble slått.

Lovende norsk lag Det gleder dessuten Solberg at lovende norske landslagsspillere som Christian O'Sullivan og Sander Sagosen har fått kontrakter utenlands.

- De to er helt klart framtiden for det norske landslaget. Nå får de muligheten til både å trene bedre og spille på et litt høyere nivå, men det viser jo også at det drives bra i norske klubber, sier Solberg.

Landslagsveteran Bjarte Myrhol var også godt fornøyd med fredagens trekning.

- Topp!, tvitret strekspilleren.

28 lag skal kjempe om 15 ledige plasser til EM. De to beste fra de sju gruppene pluss beste treer går til EM i januar 2016 sammen med vertsnasjon Polen.

(NTB)