Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

God EM-trekning for Norge

Ghent (NTB): Norge møter Hellas, Slovenia, Georgia, Latvia og Albania i gruppe 2 i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i fotball 2000. Påtroppende landslagstrener Nils Johan Semb er forholdsvis godt fornøyd med trekningen av kvalifiseringspuljene for EM i fotball i år 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En jevn gruppe, der alle kan ta poeng fra alle. Det er ingen walkover lag, og alle er gode på bortebane, sier Semb. Under trekningen i Gent søndag kom Norge i gruppe med Hellas, Georgia, Latvia, Slovenia og Albania.

Semb er svært glad for at Norge unngikk gruppene 1, 4 og 5, slik at landslaget slipper å spille kvalifisering mot land som Italia, Russland, Frankrike, England, Sverige og Polen.

Flere ukjente

Av de fem lagene Norge møter mellom september 1998 og oktober 1999, er det tre vi aldri har møtt: Latvia, Slovenia og Albania. Semb betegner Hellas som solid, men ikke uovervinnelig, mens Georgia først og fremst har gode enkeltspillere.

De tre øvrige vet han lite om.

- Jeg har registrert at Sverige slet med Latvia i VM-kvalifiseringen, men ellers vet jeg ikke så mye. Slovenia er også vanskelig å plassere. Det samme gjelder Albania, som kan vise til gode enkeltresultater, men som aldri har gjennomført noen god turnering.

Vanskelige bortelag

Den kommende landslagssjefen sier at alle er vanskelige bortelag, og at puljen er så jevn at alle vil ta poeng fra hverandre.

Nederland og Belgia skal i fellesskap arrangere fotball-EM, og begge er derfor automatisk kvalifisert til sluttspillet. Norge skal kjempe om en av de øvrige 14 plassene.

På en kort og hektisk pressekonferanse med landslagssjefene i Norges gruppe, sa alle seg fornøyd med trekningen. Norge var tross alt sist av de seedede lagene, og de fem andre i gruppen kunne ha gjort det adskillig verre, og for eksempel endt opp med Italia, England, Spania eller Tyskland.

Teknisk sjef i den greske fortballforbundet, Takis Andrias, så Hellas som favoritt, etterfulgt av Norge og Georgia. Også den albanske landslagssjefen så lyst på trekningen og mente at Albania for første gang har mulighet til å gjøre det godt i en internasjonal turnering.

Tid og sted

Terminlisten for kampene i Norges gruppe er ikke fastsatt, men forballforbundets president Per Ravn Omdal skal i løpet av de nærmeste ukene kalle sammen til et møte å Oslo for å diskutere tid og sted for kvalifiseringskampene.

NFFs informasjonssjef Kjell Borgersen sa at delegasjonene fra gruppe-2- landene skulle ha en første kontakt om dette allerede under oppholdet i Gent . Han la til at det hadde vært greit for Norge med en hjemmekamp først, og selvsagt helst en seier, slik at «vi kunne komme skikkelig i gang».

Borgersen sier at den største taperen når det gjelder Norges gruppe- plassering trolig er den som har kjøpt fjernsynsrettighetene. I en såpass jevn gruppe, uten de store toppnavnene, blir det ikke lett for selskapet ISPR i den tyske Kirsch-gruppen å selge Norges kamper i utlandet. Det er tross alt stor forskjell på Albania og Danmark eller Sverige. NRK og TV2 har kjøpt rettighetene til å vise kampene som spilles i Norges.

Kirsch-gruppen er ingen hvem som helst når det gjelder oppkjøp av sportsarrangementer og har sikret seg rettighetene til fotball-VM i år 2002 og 2006.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!