Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

God for 870 millioner

Uten utdannelse, men med gode bein er det mulig å bli styrtrik. Spør David Beckham. På den nye rikinglista ligger Englands kaptein klart på spillertoppen med en formue på 870 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den britiske utgaven av fotballmagasinet FourFourTwo som kommer med tallene. Magasinet har de siste åra regnet ut hvor mye engelske klubbeiere, managere og spillere har i formuer.

Lista for 2006 er basert på det klubbene betaler spillerne i lønninger, investeringer og de enkeltes sponsoravtaler for kalenderåret 2005.

I fjor inneholdt denne «Rich List» ingen spillere fra Chelsea. I år er både John Terry, Didier Drogba, Damien Duff og Frank Lampard inne. Duff som nummer 100 med en formue på 90 millioner kroner.

Manchester United har tre inne på topp ti, fire hvis vi regner med klubbløse Roy Keane.

De norske

 Ole Gunnar Solskjær, John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen er ikke blant de 20 med størst fotballformue. Solskjærs formue er tidligere beregnet til rundt 20 millioner kroner. Fullstending liste over de 100 mest bemidlede kommer i neste nummer av FourFourTwo.   I tillegg til fotballspillerne er det også store penger i omløp hos de forskjellige klubbeierne. Her er det ingen som er i nærheten av Chelseas russiske oljeakrobat, Roman Abramovitsj. I følge FourFourTwo skal han være god for 116 milliarder kroner. En soleklar vinner totalt sett på «Rich List»-fotballgalskap.

Chelseas manager José Mourinho ligger på plass 70 med en formue beregnet til 232 millioner. I tillegg til høyt salær fra London-klubben har den frittalende portugiseren gode sponsoravtaler. Blant annet med et kredittkortselskap og et elektronisk firma. Sir Alex Ferguson og Sven-Göran Eriksson er de to andre managerne som er med på topp 100.

Gjennomsnittslønna

STEINRIK: Real Madrid-spiller og England-kaptein David Beckham nærmer seg milliarden i formue. Lønna hans i Real er på hele 50 millioner kroner. Foto: Adidas
STEINRIK: Real Madrid-spiller og England-kaptein David Beckham nærmer seg milliarden i formue. Lønna hans i Real er på hele 50 millioner kroner. Foto: Adidas Vis mer

 En undersøkelse foretatt av Bloomberg.News nylig, viste at gjennomsnittslønningene per uke - i Premier League 2005- ligger på 15 000 pund. Omregnet til norske kroner er dette 174 000. En gjennomsnitts industriarbeiderlønn i Norge per år, uten alle tillegg, er på cirka 260 000 kroner.

I fjor var de samlede lønnsutgiftene i engelsk fotballs fire divisjoner på 786 millioner pund, cirka 9,1 milliarder kroner. Skremmende høyt med tanke på at bruttonasjonalproduktet for et land som Mongolia ligger omtrent på det samme. Totalt er 2347 spillere registrerte som proffer i det engelske ligasystemet. Premier Leagues spillere grafser til seg de klart høyeste lønningene. I fjor ble det utbetalt 6,7 milliarder i lønn til disse spillerne av de totalt ni milliardene.

Nedover i de lavere divisjonene er det store forskjeller i lønnsutbetalingene. De yngste spillerne i de laveste divisjonen får en årslønn på rundt 350 000 kroner.

IKKE PÅ LISTA: Ole Gunnar Solskjær.
IKKE PÅ LISTA: John Arne Riise.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!