God for én milliard

Michael Schumacher får rundt 350 millioner i året fra Ferrari, og er for andre året på rad verdens best betalte idrettsutøver. Men det er før inntektene fra reklame og fanartikler, som gjør at han er god for over en milliard kroner.

Men Schumacher har også flere titalls godt betalte ansatte.

Det private jet-flyet Challenger 601P til 110 millioner er også kostbart i drift, sammen med et mobilt fitness-studio til rundt 40 millioner kroner.

Michael Schumacher investerer sine penger i eiendommer verden rundt. I Sveits har familien en svær villa og i norske Trysil en hytte i luksussklassen.

Bernie er sjefen

Det er supershowet Formel 1 som gjør den 30-årige tyskeren til idrettens best betalte utøver.

Det hele regisseres av impresario Bernie Ecclestone. Ingen i noen av de andre store idrettsgrenene eier sin idrett på samme måten som Formel 1's butikksjef.

  • I fjor var den lille briten for første gang kommet med på Forbes' fornemme oversikt over verdens rikeste, med en formue på en milliard dollar.

Fortsatt best

De siste fire årene har Michael Schumacher forgjeves jaktet på en ny verdensmestertittel. Men han regnes fortsatt som den suverent beste føreren i Formel 1.

I likhet med mange andre velstående stjerner fra idrett og underholdning hevder den 30-årige faren til Gina Maria (3) at han savner å kunne leve som «et vanlig menneske».

Morens pølse

Av all verdens delikatsser liker Michael Schumacher best morens pølse med poteter, spinat og speilegg. Og når han er på besøk i sin tyske fødeby Kerpen, kjøper verdens best betalte idrettsmann alltid med seg en kartong med syltetøy.

- Fordi syltetøyet som selges i butikkene ved Genéve-sjøen der vi bor, er så dyrt, begrunner Michael Schumacher.

GOD FOR EN MRD.: Formel 1-mesteren Michael Schumacher.