God generalprøve for Verås Larsen

Godt fornøyd med EM-gull

Kajakkpadleren Eirik Verås Larsen dokumenterte gryende VM-form da han enkelt vant EM-finalen på K1 1.000 meter i Poznan i formiddag. Men K4-båten kan bli oppløst etter skuffende sisteplass.

Den norske OL-vinneren kom inn på tiden 3.27.274 i K1, og var mer enn et sekund foran den ungarske sølvvinneren Zoltan Benko.

- Jeg var favoritt, ettersom de argeste konkurrentene mine ikke er europeere. Så slik sett var det forventet. Men jeg er selvsagt veldig godt fornøyd, spesielt med tiden jeg noterte meg, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Vanskelige forhold

Det var vanskelige forhold lørdag, og mye bølger gjorde at det ble et vanskelig løp.

- Fant ikke den riktige følelsen ettersom det er vanskelig å få teknikken til å sitte under slike forhold. Men det var jo likt for alle, sier han.

Verås Larsen har gjennomført mye mengdetrening, og derfor sitter ikke hurtigheten i kroppen. Konkurrentene lå da også likt med OL-mesteren etter 500 meter.

- Derfra og inn dro jeg i fra, og hadde god kontroll.

I VM-FORM: Eirik Verås Larsen ble europamester i K1 i dag. EPA
I VM-FORM: Eirik Verås Larsen ble europamester i K1 i dag. EPA Vis mer

Emanuel Silva fra Portugal ble nummer tre, etterfulgt av Bjørn Goldschmidt og Roei Yellin på henholdsvis fjerde- og femteplass.

K4 kan oppløses

En time etter gulløpet var det klart for K4-finale på 1000 meter. Verås Larsen, Mattis Næss, Jacob Norenberg og Nils Olav Fjeldheim endte på en skuffende sisteplass. Dermed kan det gå mot en oppløsning av K4-båten.

- Det var skuffende. Vi slet med å finne rytmen og klarte ikke å padle sammen under de vanskelige forholdene, og havnet plutselig langt bak de beste. Dette var en test på om vi kan ta medalje i VM, og den var ikke veldig oppløftende. Nå skal vi snakke sammen etter EM, og se hva som skjer. Det kan gå mot at vi setter sammen andre båter, sier han.

Slovakia vant foran Romania og Polen i K4.

Søndag padler Verås Larsen 500 meter.

- Jeg tror at det blir vanskelig å vinne den, ettersom jeg ikke har trent fart. Men det er alltid veldig jevnt på 500, så vi får se, sier han.

VM avvikles i slutten av august, og EM er Verås Larsens siste konkurranse før det mesterskapet.

- Jeg skal nå hjem og trene fart. Generalprøven i dag var iallfall bra, så jeg føler at jeg er i rute, avrunder han.

(ANB)