Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- God helg for United

LEEDS (Dagbladet): Leeds United- Arsenal 1-1. Toppkamp mellom ligaens to verstinger, når det gjelder røde og gule, endte med at korthuset ramlet sammen. - Heldigvis ble det ingen stygg kamp, heller litt tam. De som har hatt en god helg, er jo Manchester United, sier Eirik Bakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grunnen til at Bakke nevner United, er at de var det eneste topplaget som kom ut av denne fotballhelga med seier.

Ulveflokken Liverpool, Newcastle, Leeds og Arsenal nøyde seg alle med ett poeng.

- Arsenal er vanskelige å møte, de er sterke og solide bak. Jeg er godt fornøyd med hva vi har fått til i det siste, med tanke på alle de skadene vi har. Vi ligger jo bare tre poeng bak United, og mer bør det vel heller ikke bli, sier Bakke, som fortsatt sliter med en vond venstreankel.

I går satt han sammen med en kamerat som holder orden på ordene for Radio Leeds. Herr Bakke var ekspertkommentator.

- Jeg regner med å være i full trening igjen denne uka, så får vi se hvor lang tid det tar før jeg er kampklar igjen. Det verste jeg veit er å sitte og se på, sier Bakke, som så at Leeds fikk en såkalt drømmestart etter fem minutter. Takket være Robbie fra Liverpool.

Få sjanser

Robbie Fowler fikk stå totalt umarkert, overlegget misset Ashley Cole på, og gode Robbie kunne ikke misse med hodet. Fra kort hold.

Drøye 40000 på Elland Road så fram til en søndag ettermiddag med angrepsfotball, tøffe taklinger og bøtter av sjanser. I en kraftig vind fra nordøst. Men akk.

- Det ble til tider litt kjedelig. Få sjanser og en pen kamp. Kanskje dommeren var litt vel pirkete også, sier Bakke.

Før dette oppgjøret boltret pressen seg i forventninger om etterslenger, albuer og taklinger tatt ut fra dommerens svartebok. På Highbury endte tilsvarende kamp med to utvisninger. I går fikk vi tre gule.

- Får dere beskjed om å holde igjen av manager David O'Leary når det er mye presse rundt klubbene med kort og tendenser til grisespill?

- Nei, ikke vanligvis, og jeg tror ikke det var tilfellet nå heller.

Ikke grisete

- Hva med Mark Vidukas albue i fjeset til Martin Keown?

- Jeg så den på tv i reprise, og jeg tror ikke den var så farlig, sier Bakke.

  • Ifølge fotballforbundet (FA) vil de se denne episoden på video, for å sjekke om det var kontakt. Finner de ut at Viduka var stygg, må han belage seg på karantene i samme rom som Lee Bowyer, Alan Smith og Danny Mills.
  • Arsenals mål ble dundret inn av franskmannen Robert Pires, rett før pause. Han toget fram og brukte venstrelabben for å sørge for balanse i målprotokollen.

De siste 45 minuttene er det ikke verdt å bruke andre ord på enn: ha en tabellgod mandag.

LEEDS-PRESS: Robbie Fowler fortsetter å score mål for Leeds. Her skyter han mot mål, mens Arsenals Sol Campbell forsøker å stoppe ham.
Hele Norges coronakart