Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

God Jarstein kunne ikke redde Herthas finaledrøm

Tapte 3-0 mot Dortmund.

VAR GOD: Rune Almenning Jarstein sto en god kamp, men kunne ikke forhindre et 3-0-tap i cupsemifinalen mot Dortmund i kveld. Foto: EPA/Annegret Hilse/NTB Scanpix
VAR GOD: Rune Almenning Jarstein sto en god kamp, men kunne ikke forhindre et 3-0-tap i cupsemifinalen mot Dortmund i kveld. Foto: EPA/Annegret Hilse/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hertha Berlin drømte om cupfinale på egen arena, men Borussia Dortmund levde opp til favorittrollen og vant onsdagens semifinale 3-0.

Dermed er det Dortmund som får møte Bayern München i finalen på Olympiastadion i Berlin 21. mai. Hertha har fortsatt aldri spilt finale i egen by.

Rune A. Jarstein, Per Ciljan Skjelbred og resten av Hertha-laget gikk til oppgaven med det store flertall av de 76.233 tilskuerne i ryggen, men møtte en motstander som var desperat etter å revansjere forrige ukes europaligaforlis mot Liverpool, og som viste seg litt for god.

Jarstein vartet opp med en rekke flotte redninger, men han kunne ikke hindre at Gonzalo Castro, Marco Reus og Henrikh Mkhitaryan scoret hver sin gang.

Dominans Gjestene dominerte fullstendig i første omgang, og Hertha var heldig som lå under med bare ett mål. Castro knallet ballen i krysset etter at Shinji Kagawas skudd ble blokkert.

Dortmund fortsatte å skape sjanser i annen omgang, men Jarsteins redninger holdt Hertha inne i kampen. Utover i omgangen begynte hjemmelaget å yppe seg framover, og publikum begynte å fatte håp da Reus punkterte semifinalen et kvarter før slutt.

Kagawa erobret ballen og satte fart. En presis bakromspasning til Reus banet vei for scoringen som fjernet det meste av spenning.

I det 83. minutt ble det også 3-0 ved Mkhitaryan på pasning fra Reus.

Som ventet Serietoer Borussia Dortmund møter dermed serieleder Bayern München i finalen, slik de fleste ventet. Bayern slo Werder Bremen 2-0 i sin semifinale tirsdag.

For Hertha Berlin venter nok en storkamp i helgen. Da kommer Bayern München på besøk, men drømmen om å møte Bayern også i cupfinalen ble knust onsdag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart