VÅLERENGAS STORE HELT: Kjetil Haug kom inn da Krisoffer Klaesson ble utvist etter 35 minutter og debuterte med å holde nullen under beleiring i Mjøndalen. Det var en bragd. Like god var ikke mannen helt til venstre i bildet. Dommer Marius Hansen hadde en dårlig dag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
VÅLERENGAS STORE HELT: Kjetil Haug kom inn da Krisoffer Klaesson ble utvist etter 35 minutter og debuterte med å holde nullen under beleiring i Mjøndalen. Det var en bragd. Like god var ikke mannen helt til venstre i bildet. Dommer Marius Hansen hadde en dårlig dag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Mjøndalen ranet mot Vålerenga

God keeper og dårlig dommer reddet Vålerenga

Mye kan diskuteres etter Vålerengas forsvarsbragd med ti mann i Mjøndalen. Men Dag-Eilev Fagermo må ikke finne på å klage på dommeren.

Publisert
  • MJØNDALEN-VÅLERENGA 0–1 (0–1)

MJØNDALEN (Dagbladet): Dag-Eilev Fagermo har ment mye om dommerne i Vålerengas kamper så langt i sesongen. I Mjøndalen løp han rett til egen reservekeeper – Kjetil Haug – og ga Vålerengas redningsmann en bjørneklem etter kampen.

Det gjorde han helt rett i.

Kjetil Haug, som fikk 55 minutter for utviste Kristoffer Klaesson reddet Vålerenga i debuten.

Sammen med dommer Marius Hansen.

NOEN GANGER AVGJØR dommere fotballkamper. Marius Hansen hadde en sånn kveld på Consto Arena. Etter Vålerengas utvisning gjorde han det meste feil.

Det kostet Mjøndalen poeng.

27–3 I AVSLUTNINGER til Mjøndalen forteller alt om hvordan det var fra spilte 35 minutter. Vålerenga lå bak, forsvarte seg heltemodig og tok imot alt som ble kastet deres vei.

Mjøndalen malte på, skapte store sjanser, men det som gikk i mål ble av forskjellige årsaker annullert.

Jeg kjøper ikke den første annulleringen, mener den andre var i softeste laget, og den tredje forstår jeg ingenting av.

PÅ VEIEN TIL serierunde sju hadde to røde kort kostet Vålerenga overtak og momentum i to hjemmekamper. Dag-Eilev Fagermo har snakket mer enn en gang om hvordan det har kostet laget fire poeng.

Det røde kortet til Herolind Shala i 2–2 kampen mot Stabæk var direkte feil og ble seinere omgjort av NFF.

Riktigheten av Sam Adekugbes kort mot Aalesund i runde seks, der denne spaltens ståsted til evig tid vil være at dommer Tom Harald Hagen gjorde rett, diskuteres fortsatt på Valle.

Men utvisningen etter 35 minutter denne søndagen var like selvfølgelig som handlingen var dum.

I løpet av de sju første serierundene har Vålerenga spilt ti mot elleve i 111 minutter.

HOLDER DU MED Vålerenga kunne du si klubben var robbet for fire poeng før Mjøndalen. Vet du at også fotballens veier er uransakelige forstår du at dette er sånt som skjer. For selv om Vålerenga kanskje har hatt marginer imot, er det først og fremst Vålerenga som har klønet det til for Vålerenga.

Det er når intensiteten og tappingen av krefter fra alle de gode øyeblikkene tar laget du finner de svarte hullene som gir baklengsmål.

Det er når spillerne har vært nødt til å ta pauser fra Dag-Eilev Fagermos krav til intens toveisfotball, spesielt på hjemmebane – rett og slett ikke orker å opprettholde aggressiviteten og presset – at laget blir sårbart.

DENNE SØNDAGSKVELDEN VAR det ingen som tok pauser. Det var ikke tid til det. Vålerenga, som kjørte hjemmelaget før utvisningen, var under beleiring i hele andre omgang. Mjøndalen malte på og holdt dem på tærne. Og det skal Dag-Eilev Fagermos mannskap ha, de kjempet som løver.

Det var ikke deres feil at Mjøndalen ikke fikk betalt.

Det var ikke Vålerenga som dømte.

MJØNDALEN LEVER OG spiller på en annen måte i år enn tidligere sesonger. For Vegard Hansen er det først og fremst kraft, duellstyrke og offensive dødballer som så langt har gjort sesongen til lagets mest oppløftende i Eliteserien. Men du finner finesse og fotball av høy klasse i Mjøndalen også, som da høyreback Alexander Betten Hansen fant venstreback Vetle Dragsnes med målgivende pasning til 2–0 scoringen borte mot Aalesund.

Det er en av de fineste scoringene i Eliteserien så langt.

DET FORTELLER AT Mjøndalen er et tryggere fotballag, har tatt steg og ikke på død og liv må kjempe og duellere seg til hver eneste scoring og hvert eneste poeng. Mot Vålerenga sleit de voldsomt den første halvtimen, før utvisningen ga dem en motstander det ikke gikk an å bryte ned. For når greie scoringer blir dømt bort for den minste fysiske kontakt, er det egentlig bare et ord som er dekkende.

Ran!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer