Patrick Berg

- God nok for Champions League

Patrick Berg (23) herjet mot Roma og leverer varene på landslaget. Nå mener ekspertene han er klar for et nytt steg.

OPPTUR: Patrick Berg var en av banens giganter mot Roma. Foto: Mats Torbergsen / NTB
OPPTUR: Patrick Berg var en av banens giganter mot Roma. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag herjet Bodø/Glimts midtbanegeneral Patrick Berg på den store scenen mot toppklubben Roma.

Det fikk mange til å tenke at nordmannen er klar til å ta det neste steget.

Og ekspertene er ikke tvil om det. Både Rune Bratseth, Erik Huseklepp, og Even Braastad svarer kontant ja, på Dagbladets spørsmål.

- Det hadde vært gull å se han dyptliggende på midtbanen til en Serie A-klubb. Så ja, han er mer enn god nok, forteller Serie A-ekspert Even Braastad.

Ifølge Transfermarkt er verdien til bodøværingen drøye 16. millioner kroner.

- Prislappen har nok økt betraktelig etter storspillet for Bodø/Glimt og det norske landslaget, sier Huseklepp til Dagbladet.

VÆRSJOKK: José Mourinho og AS Roma ble møtt av skikkelig ruskevær i Bodø i forkant av oppgjøret mot Bodø/Glimt i UEFA Conference League. På Dagbladets spørsmål om været, gjorde den legendariske manageren dette. Vis mer

- Passer inn i flere systemer

Det store spørsmålet blir da hvilken liga og klubb som hadde passet landslagsspilleren.

- Berg er mer enn god nok for flere Champions League-klubber. Han kan passe inn i flere systemer og flere store ligaer. Han behersker flere spillestiler og virker klar for et nytt steg. Jeg hadde likt å se han i Serie A, sier Huseklepp som selv spilte i Serie A for Bari.

- Måten han spiller fotball på passer veldig godt inn i Italia. Han er veldig god med ball, smart taktisk og dekker store rom. Samtidig er han veldig god helt dypt på midtbanen. Jeg tror han hadde løst det taktiske genet i Serie A veldig bra, sier han videre.

Serie A-ekspert Even Braastad tror at Sassoulo hadde vært en god match for Berg.

- De er et veldig spillende lag og han hadde gått rett inn der, men han går nok til en større klubb. Det kommer det nok enda større og pengesterke klubber på banen. De store klubbene i Italia har nok fått med seg kampen mot Roma, sier han.

Det er Huseklepp enig i.

- Jeg er enig at han fort blir for dyr for Sassoulo, Sampdoria og flere andre klubber i Serie A. Han hadde passet fint inn der, men de har nok ikke råd.

6-1: Bodø/Glimt knuste Roma på hjemmebane. Det blir det stemning av! Vis mer

- Hvilken klubb tror du passer best?

- En klubb som Atalanta hadde vært noe. De har jo levert veldig bra i ligaen og Champions League, samtidig som de er ekstremt flinke til å utvikle spillere. De har nok mer å rutte med etter all suksess.

Huseklepp forteller at Atalanta har vært med å gjøre ligaen mer befriende og at den ikke har den kyniske stilen som det var før.

- De har en litt spesiell stil, men jeg tror Patrick Berg er god nok til å takle det meste. Atalanta slo ikke bare lagene forrige sesong, men knuste de og holdt på som Glimt i Eliteserien.

Flere profiler

Huseklepp som spilte Serie A-fotball for Bari tilbake i 2010/11 forteller at nivået er høyt.

- Det taktiske er i fokus og det er kjent for å være en utfordrende liga med mye tjuvtriks. Jeg lærte mye på tiden i Italia og syntes jeg leverte flere gode kamper selv om det endte med nedrykk.

Uansett om Botheim eller Berg hentes til Italia kan det norske folket kose seg med flere profiler. I Serie A denne sesongen finner vi landslagsspillerne Morten Thorsby (Sampdoria), Stefan Strandberg (Salernitana) og Dennis Johnsen (Venezia).

- Dennis Johnsen har vært veldig god sammen med Morten Thorsby i Serie A. Landslagsstopper Strandberg fikk en vanskelig start, men har hevet seg betraktelig. Sett med norske øyne hadde det vært utrolig morsomt med enda flere, sier Braastad.

DEBUT: Dennis Johnsen viste lovende takter da han debuterte mot Montenegro. I Serie A denne sesongen har han vært en stor trussel og ble nylig belønnet med ny kontrakt. Foto: Annika Byrde / NTB
DEBUT: Dennis Johnsen viste lovende takter da han debuterte mot Montenegro. I Serie A denne sesongen har han vært en stor trussel og ble nylig belønnet med ny kontrakt. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

I tillegg spiller U21 landslagsspillere Kristoffer Askildsen (Sampdoria) og Martin Palumbo (Juventus) for italienske lag. Førstnevnte har fått sju kamper i Serie A denne sesongen, mens Palumbo fikk spilletid for Udinese forrige sesong. Julian Kristoffersen (Salernitana) rakk å debutere i Serie A denne sesongen før han ble lånt ut til Serie B-klubben Cosenza Calcio.

Alwande Roaldsøy (Atalanta) spiller på U18 fotball i Italia og Elias Solberg er skadet for øyeblikket, men ble hentet fra ULL/Kisa til Juventus U19.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer