God nok for Köln, men ikke for Brann

- Liker ikke å sitte på benken, sier Bård Finne.

SKUFFET:  Bård Finne fikk ikke være med på triumfen da Brann slo Odd 3-1 i Skien i går. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SKUFFET: Bård Finne fikk ikke være med på triumfen da Brann slo Odd 3-1 i Skien i går. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

SKIEN (Dagbladet): Talentet i superklassen, Bård Finne (18), slapp ikke til et eneste minutt da Brann slo Odd 3-1 i går. Det var lagets første borteseier i Tippeligaen, og etterpå jublet spillere og supportere som besatt.

- Kjekt for oss, sier Finne, som for noen dager siden ble klar for den tradisjonelle, tyske storheten Köln.

God nok for Tyskland, men ikke for Brann?

Finne så en smule stusselig ut der han satt i garderoben etter seieren på Skagerak Arena i Skien.

- Jeg opplever det som alle andre: Ingen fotballspillere liker å sitte på benken, sier han til Dagbladet.

Gratis
18-åringen, som er født og oppvokst i Bergen, fikk et kontraktsforslag av Brann. Han valgte ikke å skrive under, og signaliserte at han ville ut i Europa.

Til slutt kom Köln på banen, et lag i 2. Bundesliga.

Bård Finne går gratis til klubben etter nyttår. Brann får ikke annet enn såkalt utdanningskompensasjon for spilleren, og dette faller klubbtoppene tungt for brystet.

En lokal juvel - som har scoret fem mål i Tippeligaen så langt - skal man naturligvis ha 10-20 millioner kroner for, lyder omkvedet.

Men Finne har vært staheten selv. Han ville vekk, og har måttet tåle pipekonsert fra supporterne.

- Jeg har lagt dette bak meg nå, sier han.

- Tar ikke ut laget
Så er spørsmålet hvordan Brann-trener Rune Skarsfjord vil bruke Finne de siste ni kampene av sesongen.

Skal han bruke spillere som vil være i klubben? Eller skal Finne få slippe til, hvis talent er ubestridt, men som Brann likevel ikke får glede av de neste åra.

Avtalen med Köln strekker seg fram til 2017.

- Hvordan opplever du at du er god nok for Köln, men ikke Brann?

- Det kan kanskje være at noen sier dette, svarer Finne.

- Tror du at Brann vil bruke deg ofte i høst?

- Det får de velge selv. Det er ikke jeg som tar ut laget. Jeg er klar til å spille hvis de vil bruke meg, sier Finne, som bedyrer at han er skadefri og frisk.

- Gode spisser
- Hvordan opplever du å sitte på benken?

- Det synes jeg ikke er noe gøy. Men jeg konkurrerer mot gode spisser. Jeg gjør så godt jeg kan.

18-åringen fortsetter:

- Hvordan det blir i framtida vil jeg ikke spekulere i. Men jeg håper at jeg kan overbevise så mye på trening at jeg får sjansen til å prøve meg.

I går fikk han ikke engang anledning til å varme opp på indre bane, slik at han eventuelt kunne hoppe inn. Men stortalentet gleder seg til en ny hverdag i Köln.

- Jeg tror det blir en god hverdag. Jeg får trene med gode spillere, og har selvfølgelig lyst til å ta nye steg, sier han.

PS: Ståle Solbakken trente Köln i sesongen 2011/2012. Laget ligger på 8. plass i 2. Bundesliga etter fem runder. Opp til serieleder Greuther Fürth er det seks poeng.