Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- God nok for kvartfinale

Tennisspilleren Christian Ruud overrasket i French Open i dag da han slo toppspilleren Thomas Enqvist fra Sverige.- Jeg mener jeg er god nok til å nå kvartfinalen, sier Ruud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enqvist var en av favorittene i årets French Open, men nordmannen gjorde kort prosess og slo sin treningspartner i tre strake sett. Resultatet ble 7-6 (7-5), 6-4, 6-3. Seieren ga Christian 210 000 kroner og flere viktige ATP-poeng.

Tennisstjerne

I denne turneringen var svensken seedet som nummer 16, og en av outsiderne. I stedet er det nå nordmannen som høster heder og ære.

Christian sa til Dagbladet før kampen at han trodde det var mulig å slå svensken, selv om det ville bli hardt. Svensken var erfaringsmessig dårligere på grus enn hardt underlag, og det var denne svakheten Ruud måtte utnytte skulle han vinne.

- Det var en jevn kamp, der jeg hadde marginene på min side. Enqvist ble litt stresset og nervøs utover i kampen, noe som straffet seg, sier Christian Ruud til Dagbladet :på nettet.

Svenske Enqvist gjorde 12 dobbeltfeil i løpet av kampen.

- Det ble 12 enkle poeng for meg, og dem takker jeg for, sier Ruud.

Sliten arm

Christian Ruud kjente lite til skaden i den høyre skulderen da han servet i dag.

- Jeg tar et par smertestillende tabletter før jeg går på banen slik at jeg ikke kjenner skaden så godt mens jeg spiller.

- Tenker du på skaden, og hemmer det eventuelt deg når du skal serve?

- Nei, egentlig ikke. Men det er klart at jeg tar det litt med ro og ikke server så hardt som jeg kan. Armen er bedre nå enn den har vært under tidligere turneringer i år, svarer Ruud.

Franskmann på hjemmebane

Lørdag møter Christian Ruud franskmannen Arnaud Di Pasquale i French Opens tredje runde. Han befinner seg bare noen få plasser bak Christian på verdensrangeringen, og har han har spilt flere gode kamper i år. Christian møtte Pasquale i fjor, da vant franskmannen.

- Vi har ganske lik spillestil, så jeg tror det kan bli en ganske jevn, bra og tøff kamp, sier Christian Ruud, som føler formen er god og som tror han kan nå kvartfinalen.

I morgen kommer kona til Christian nedover til Paris for å støtte sin internasjonale tennispillende mann.